banner564

En iyi imkanlar sunuluyor

Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından 60 yaş üstü bin 829 yaşlıya nakdi yardım verildiği açıklandı

En iyi imkanlar sunuluyor
banner598

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Yaşlılar Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak önceliklerinin; ölümü bekleyen mutsuz yaşlılar değil, “bağımsız mutlu üretken yaşlıların toplumda güven ve itibar içinde yaşayabilmeleri adına en iyi imkanları yaratmak” olduğunu vurguladı.

Çeler, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanana Yaşlılar Haftası’nın, toplumu bugünlere ulaştıran büyüklerin saygınlıklarının korunması, karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının aranması, kamuoyunun konuyla ilgi, duyarlılık ve katılımlarının sağlanması açısından önemli bir hafta olduğunu kaydetti.
Çeler mesajında şunları kaydetti:
“Ülkemizde her yıl Yaşlılar Haftası kapsamında, Bakanlığımıza bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenmekte, bu etkinliklerle yaşlılara gösterilen saygı, sevgi ve ilginin; özel haftalar ve günlerle sınırlı kalmaması, yaşam boyunca sürmesi gerektiği mesajı kamuoyuna verilmektedir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli demeden; doğumdan ölüme kadar, insan yaşamının her evresinde, merkezine insanı koyan ve insanın yanında olmak için hizmet veren bir bakanlıktır.

Yaşlılık oranı %8.94’e 
Ülkemizde yaşlılık ile ilgili istatistiklere bakıldığında ; yaşlılık oranı 2015 yılında %7.72 iken, 2016 yılında %8.84’ e, 2017 yılında ise %8.94’e yükselmiştir. Yalnız yaşayan yaşlı nüfusun hızla artmasıyla, ülkemizde huzurevi ve bakımevi hizmeti verecek olan kurumlara ihtiyaç da her geçen gün artmaktadır.
Ailelerinin yanında çeşitli nedenlerle yaşamını sürdüremeyen yaşlılarımızın bakıma muhtaç oldukları bir dönemde, ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayabilmeleri ve hak ettikleri yaşam kalitesine sahip olabilmeleri için, Bakanlığımıza bağlı Sosyal Sigortalar Dairesi aracılığı ile 60 yaş ve üzeri yaşlılara emeklilik maaşı verilirken, Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından 60 yaş üstü 1829 yaşlıya nakdi yardım verilmekte; Bakanlığımıza bağlı Lapta Huzurevi’nde ise 27 yaşlımıza barınma hizmeti sunulmaktadır. Devlet dışında, ülkemizde altı özel yaşlı bakım evi de yaşlılarımıza bakım hizmeti vermekte ve Bakanlığımız tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak önceliğimiz; ölümü bekleyen mutsuz yaşlılar değil, bağımsız mutlu üretken yaşlıların toplumda güven ve itibar içinde yaşayabilmeleri adına en iyi imkanları yaratmaktır.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474