banner564

Tepkisi çok sert oldu

GSM şirketlerinin tekelci bir anlayış ile kar marjını artırdığına dikkat çeken Soyer “yasa tanımaz hale geldiler”dedi

Tepkisi çok sert oldu
banner598
   Eski Başbakanlardan, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, cep telefonlarına yönelik zamları eleştirirken, iki GSM şirketinin ‘tekelci’ anlayışla hareket ettiğini söyledi.
   Türkiye’de ara bağlantı ücretinin 13 kuruştan 2.5 kuruşa gerilediğini, KKTC’de ise 13 kuruş alındığını belirten Soyer, bunun yasal olmadığını ve iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Soyer, yasaların çiğnenmesi karşısında ilgili GSM şirketlerinin ‘Haberleşme Üst Kurulu’ tarafından uyarıldığını, fakat bunu dikkate almak yerine makhemeye gittiklerini ifade etti. Amaçlarının zaman kazanmak olduğunu vurgulayan Soyer, aradan geçen süre içinde halktan haksız yere para tahsil edildiğini ifade etti.
   Diyalog TV’de ‘Son Durum’ programına katılan ve Reşat Akar’ın sorularını yanıtlayan Ferdi Sabit Soyer, GSM şirketlerinin yüksek kar uygulamasına en sert tepkiyi gösterdi. İlgili şirketlerin her fırsatta vergilerden şikayet ettiklerini anımsatan Soyer şöyle dedi:
   “Cep telefonlarında en yüksek vergiyi uygulayan Türkiye’dir. Buna karşın en düşük tarifeyi uygulayan yine Türkiye’dir. Bizdeki şirketler ise sürekli vergilerin yüksekliğinden söz ediyor ve pahalılığın nedeni olarak bunu gösteriyorlar. Bu son derece yanlıştır ve halkı kandırmaya yöneliktir.”

Yargı ile görüşülmeli
   Ara bağlantı ücretleriyle ilgili durumu görüşmek için Yargı, Yürütme ve Yasama’nın biraraya gelmesini öneren Soyer “mahkemelerin bağımsız karar almalarına müdahalede bulunmak için değil, bu gibi durumlarda karar süresini kısaltmak için bu yapılmalıdır” dedi.
   Soyer, ‘Haberleşme Üst Kurulu’nun uyarısına karşın GSM şirketlerinin 13 kuruşluk ara bağlantı ücreti almasını eleştirirken ilk defa Rekabet Kurulu ile birlikte ortak toplantı yapılacağını ifade etti. Soyer “Haberleşme Üst kurulu ile rekabet Kurulu’nun ortak toplantılarından sonra gerekli kararların alınacağını umuyorum”dedi.
   Kuzey Kıbrıs’ın ‘üniversiteler ülkesi’ olduğuna dikkat çeken Soyer, bu noktada haberleşme ücretlerinde yüksek tarife uygulanmasıyla olumsuz bir durum yaratıldığını anlattı. 
   Tüketiciler Konfederasyonu dışındaki ekonomik örgütlerin GSM zamları karşısındaki sessizliğini ve tepkisizliğini de yorumlayan Soyer “tüm kuruluşlar devreye girmeli”dedi.
   Soyer; vatandaşların cep telefonları ile gereksiz yere konuşmamalarını tavsiye etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474