banner564

Tetikçiye 7 yıl hapis

Eski nişanlısı tarafından Çiğdem Cellat’ı öldürmek için gönderilen ve son anda polis tarafından yakalanan Sehbetullah Aydoğan’ın cezası belli oldu

Tetikçiye 7 yıl hapis
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da geçtiğimiz yıl Nisan ayında, Çiğdem Cellat isimli kadını vurmak üzereyken, polis ekipleri tarafından son anda suçüstü tespit edilen Sehbetullah Aydoğan hakkındaki davada karar açıklandı. Türkiye’den tetikçi olarak geldiği belirtilen sanık,  Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından suçlu bulunarak 7 yıl hapse mahkûm edildi. Kararı beğenmeyen sanık, önce alkışlayarak karara tepki gösterdi, ardından heyete sözlü saldırıda bulunmaya teşebbüs etti. Sanık Sehbetullah Aydoğan, salondaki polisler tarafından etkisiz hale getirilerek hücreler kısmına indirildi.

Emri Şahin Ceylan’dan aldı
Davanın kararını okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, İddia Makamı tarafından mahkemeye sunulan olgulara değindi. Sanığın, 13 Nisan 2017 tarihinde, Çiğdem Cellat isimli kadını öldürmek maksadı ile Şahin Ceylan isimli aranmakta olan şahısla gizli ittifak yaptığını belirten Aksun, sanığın 6 davadan itham edildiğini ifade etti. Çiğdem Cellat’ın, 2013 yılında Adana’ya bağlı Seyhan’da, Murat Uğurludoğan isimli şahısla tanıştığını, 2 yıllık nişanlılık süresinden sonra ayrıldığını ve KKTC’ye gelerek dayısının yanına yerleştiğini belirten Aksun, burada bir işe girerek hayatını idame ettirmeye başladığını söyledi.
Aksun, Murat Uğurludoğan’ın KKTC’ye gelerek, Çiğdem Cellat ile barışmak istediğini ancak Cellat’ın reddettiğini, ardından Uğurludoğan’ın, işlemiş olduğu sirkat suçu nedeni ile ülkeyi terkettiğini söyledi. Meselede sanığı teşvik eden ve şu anda aranmakta olan Murat Uğurludoğan’ın yakın akrabası olan,  Kaplan lakaplı Şahin Ceylan’ın, önce sanık Sehbetullah Aydoğan’ı KKTC’ye yolladığını kaydeden Aksun, sanığın ülkeye geldiğini, iki gün sonra ise Şahin Ceylan’ın bizzat ülkeye geldiğini ifade etti. Aksun, sanık ve Ceylan’ın KKTC’de Mehmet Ali Bekis tarafından karşılandığını söyledi. 

Tabancaları verdi ve yolladı
Olay günü Şahin Ceylan’ın sanığa 2 tabanca verdiğini ve sanık, Şahin Ceylan ve Mehmet Ali Bekis’in yola çıktıklarını sanığın belirten Aksun, Çiğdem Cellat’ın evinin yakınlarında indirildiğini söyledi. Aksun, daha sonra özel oluşturulan bir polis ekibinin, Çiğdem Cellat isimli bir kadının öldürüleceği yönünde ihbar alması üzerine, evinin bulunduğu bölgeye giderek konuşlandığını ve olay yerine gelen sanık Sehbetullah Aydoğan’ı kıskıvrak yakaladığını ifade etti.

Şahin durumu anlayınca kaçtı
Şahin Ceylan’ın, olay yerine yeniden gittiği sırada polisleri ve kalabalığı görmesi üzerine uzaklaştığını belirten Aksun, sanığın ilk anda polislere, silahı aldığı kişinin ismini yanlış vermesi nedeni ile Şahin Ceylan’ın adayı terk ettiğini ifade etti. Sanığın işlemiş olduğu suçun çok ciddi olduğuna vurgu yapan ve 10 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü belirten Aksun, ülkemizde yaşayan her bireyin barış, huzur ve güven içerisinde yaşama hakkı olduğuna ve bunun da anayasa tarafından güvence altına alındığına dikkat çekti. Sanığın 2 adet tabanca ile Çiğdem Cellat’ı vurmak kastı ile evinin önüne gittiğinin açıkça görüldüğünü vurgulayan Aksun, mahkemenin bu tür suçları ciddiyetle cezalandırması gerektiğine dikkat çekti. 

Suçun esas mağduru toplumdur
Sanığın ilk anda polislere hırsızlık amacı ile tabancaları taşıdığını ve başka bir isim verdiğini, böylelikle suça teşvik eden Şahin Ceylan’ın kolaylıkla ülkeyi terk ettiğini belirten Aksun, sanığın ülkemize gelir gelmez konu suçu işlediğini ve ülkemizin toplum huzurunu hiçe saydığını söyledi. Aksun, bu hususların ağırlaştırıcı faktörler olduğunu vurguladı.
Cellat’ın sanığı affettiğini, her hangi fiziki bir yara almamasından ötürü suçun esas mağdururunun toplum olduğunu vurgulayan Aksun, bir kişinin vücut bütünlüğüne zarar vermekle yetinmeyerek, kamu düzenini bozacak bu tür suçları işleyen kişilere hoşgörü ile yaklaşılmasının mümkün olamayacağını belirti. Aksun, sanığa uzun süreli bir hapislik cezası takdir etmeyi uygun bulduklarını ifade etti ve sanığı 7 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Mehmet Ali Bekis hakkında da soruşturma açılacak
Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, suça iştirak eden Mehmet Ali Bekis hakkında da cezai soruşturma başlatılmasına emir verdi. Kararı alkışlayarak protesto eden ve heyete karşı sözlü olarak saldırı teşebbüsünde bulunan sanık, salondaki polisler tarafından etkisiz hale getirilerek, hücrelere indirildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474