banner564

Tezcan Akkurt cezaevine gitti

Bademliköy’de ele geçirilen 529 kök ve 6 kilo 500 gram Hint keneviri ile ilgili tutuklanan Kadir Akbulut teminatla serbest kaldı

Tezcan Akkurt  cezaevine gitti
banner598
Lefke’ye bağlı Bademliköy’de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan 3 kişi hakkındaki soruşturma tamamlandı. 
Alınan 7 günlük tutukluluk süresinin dolması üzerine, zanlılar teminat talebiyle dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
Tutukluluk süresinde, şüpheli olarak gözaltına alınan Server Aşan, olayla bağlantısı olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı. 
 Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, mahkemede verdiği ifadede zanlılar Tezcan Akkurt, Kadir Akbulut ve Server Aşan aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını kaydetti. 
Ramiz, alınan 7 günlük tutukluluk süresinde aynı olayla bağlantılı tutuklanan Server Aşan’ın uyuşturucu ile bağlantısı olmadığının ortaya çıktığını kaydetti. 
Ramiz, zanlı Tezcan Akkurt’un Bademliköy'ün kuzey kısmında denizden yaklaşık 100 metre içeride bulunan ormanlık arazi içerisinde tespit edildiğini anımsattı. 
Soruşturma memuru, polis ekiplerinin zanlıyı takibi sonucu, arazide ekili boyları 10 ile 70 cm arasında bir kısmı saksılar içinde bir kısmı ise su kanalları etrafına ekilmiş toplam 529 kök hintkenevirini sökerken suçüstü tutuklandığını belirtti. 

Poşetlerde kurutmuş…
Cemal Ramiz, yapılan sorgulamanın ardında zanlının tasarrufunda poşetler içinde kurutulmamış taze ve yeşil halde yaklaşık 6 kilo 500 gram ağırlığında hintkeneviri daha bulduklarını kaydetti. Zanlıların 8 gündür tutuklu olduklarını ifade ederek, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti.
Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, Tezcan Akkurt’un yargılanıncaya kadar 3 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi. Beyoğu, Kadir Akbulut’un yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak 5 bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 2 kişinin imza edeceği 100’er bin TL kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473