banner564

Tifüs salgını

Bit, pire, sinek gibi haşerelerin sebep olduğu bulaşıcı hastalık nedeniyle Gazimağusa’da hastaneye başvuranların sayısında artış var

Tifüs salgını
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da tifüs salgını vakalarında büyük artış olduğu iddia ediliyor. Diyalog’a konuşan vatandaşlar, tifüs vakalarında gözle görülür bir artış olduğunu, tıp merkezi koridorlarının dolup taştığını ifade etti. Bölgede oldukça fazla sinek olduğundan yakınan vatandaşlar, “Çocuklarımız hasta oluyor, artık bir önlem alınmalı” şeklinde konuştu. 
Vatandaşlar özellikle Larnaka yolu olarak bilinen bölgede durumun kötü olduğunu, çoğaldığını ve gerekli ilaçlamanın yapılmadığını iddia etti.
Mağusa Tıp Merkezi doktorlarından Okan Dağlı da tifüs vakalarında geçmiş yıllara göre büyük bir artış olduğunu doğruladı. Dağlı, vaka sayısındaki artışı kentteki sinek ve haşerelere bağladı.
Bu yılki vakaların geçmiş yıllara göre daha inatçı ve komplikasyonlu geliştiğine de dikkat çeken Dağlı, hastalıkla mücadele etmek için sinek, böcek ve haşerelerden kurtulmak gerektiğini söyledi. Dağlı, gerekli ilaçlamanın yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

BEŞ BETER OLUN BEŞ BETER !!!

KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

BGİDERDA AYNI BELEDİYE BAŞKANININ SEÇERSENİZ % 50 OY VERİRSİNİZ ÇEKECEKSİNİZ... SN BELEDİYE BAŞKANI ARTER ŞARKICI GETİRİP GÖSTERİŞ YAPACAĞINA SİNEKLERE ÇARE BULSUN ! GÖSTERİŞİ BIRAKIN NUFUSU AZALTIN ... HERKES EVİNE !

hasan
hasan - 5 yıl Önce

İSMAİL ARTER BEY NE YAPAR ACABA ? GEZMELERDE Mİ ? HÜKÜMET VAR MI? KKTC YE SON GELDİĞİMİZDE LEŞ GİBİ KOKUYORDU TEMİZLİK YOK SN ARTER .. BELEDİYELERİ LAĞVETMEK GEREKLİDİR .

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473