banner564

Top liderlerde

Müzakereci Özersay,Tarafların ikinci aşamada yapması gereken her şeyi yaptığını ve tüm önerileri sunulduklarını belirtti

Top liderlerde
banner598
Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay Kıbrıs müzakerelerinin ikinci aşamasında tarafların dün itibarıyla birbirine söz verdiği ve yapılması gereken her şeyi yaptığını, tüm konularda karşılıklı önerilerin verildiğini söyledi. Özersay  Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis ile ara bölgede yaptığı 5 saatlik toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk tarafının  Ekonomi, toprak ayarlaması ve AB konularında öneriler sunduğunu kaydetti.

Karşılıklı kâğıtlar
Her iki tarafın ekonomi uzmanlarının da  görüşmede hazır bulunduklarını ve karşılıklı sorularla tartışmalar yapıldığını anlatan Özersay, toprak ayarlaması konusunda Rum tarafına ikinci kâğıdın verildiğini, AB konusunda da ayrıntılı bir öneri sunulduğunu kaydetti. Özersay, Rum tarafının güvenlik ve garantilerle ilgili daha önce sözlü sunduğu önerileri kâğıda döktüğünü ve Türk müzakere heyetinin sorular sorarak kâğıtta ne denmek istendiğini öğrenmeye çalıştığını bildirdi. Özersay  görüşmede Mavroyannis’le daha önce alınan kararlara da bağlı kalınarak, Toprak konusunun “harita ve rakam dışında kalan” boyutlarını ele aldıklarını ve harita ile rakamların müzakerelerin son aşamasında görüşüleceğini hatırlattı. 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474