banner564

Topçuköy’de hüzünlü gün

1958, 1964 ve 1974 yıllarında şehit düşenler düzenlenen törenle anıldı

Topçuköy’de hüzünlü gün
banner598
Topçuköy’de , 1958, 1964 ve 1974 yıllarında şehit düşenler düzenlenen törenle anıldı.
Topçuköy Şehitliği’nde önceki gün akşam yer alan törende, protokol sırasına göre şehitlik anıtına çelenkler konuldu. Saygı duruşu ve saygı atışıyla devam eden törende İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar önce göndere çekildi daha sonra da yarıya indirildi.
Törende, Topçuköy Milli Mücadele ve Şehitleri Yaşatma Derneği Başkanı Metin Balan ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu konuşma yaptı.
Ayşen Taşkıranlar’ın “20 Temmuz” adlı şiiri okumasının ardından tören şehitler için dua okunmasıyla tamamlandı.

Balan: Kahramanca direndiler
Topçuköy Milli Mücadele ve Şehitleri Yaşatma Derneği Başkanı Metin Balan, 22 Temmuz 1974 tarihinde Topçuköy’ün bir tabur Rum askerine karşı kahramanca direniş sergilediğini, köy halkının milli mücadele yıllarında örnek bir direniş ortaya koyduğunu ifade etti.
Balan, Mehmetçik ve Mücahit’in KKTC’yi yaşatmak adına, gelebilecek her türlü güçlüğü göğüsleme azim ve kararlılığında olduğunu ifade etti.Kıbrıs Türkü’ne yapılan soykırımın bir benzerinin şimdi de Filistin’de gerçekleştirilmek istendiğini kaydeden Balan, İsrail yönetimine, ”çek elini Filistinli kardeşimin üzerinden” diye seslendi.

Sadıkoğlu: Onların kıymetini bilelim
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, şehitlerin vatanı Rum’a terk etmediklerini belirterek, “üzerinde özgürce yaşayabildiğimiz devleti sağladılar. Onların kıymetini bilelim” dedi.
İskele halkının Kıbrıs’ta adil, kalıcı bir anlaşma istediğini vurgulayan Sadıkoğlu, 1974 öncesi döneme dönmeye yol açacak yanlışa onay vermelerinin de mümkün olmadığını söyledi.
Sadıkoğlu, İsrail’in Filistin’e saldırısına işaret ederek, Kıbrıs’ta olası bir anlaşmada Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin şart olduğunu söyledi.Sadıkoğlu, şehit ve gazilere şükran ve minnet duygularını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474