banner564

Tornado’lar uçuşa hazır

İngiltere’ye ait bombardıman uçakları Ağrotur’da emir bekliyor

Tornado’lar uçuşa hazır
banner598
   İngiltere Başbakanı David Cameron’un talebine Avam Kamarası’nın önceki gün onay vermesinin ardından İngiltere’nin “Irak Şam İslam Devleti” isimli terör örgütüne ABD önderliğinde yapılacak hava saldırılarına, Kıbrıs’taki Ağrotur üssünde konuşlu Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) ile katılacağı, bombardımanların Ağrotur üzerinden yapılacağı haber verildi.
   Simerini gazetesi “İngilizler Saldırılara Başlıyor” başlıklı haberinde, Avam Kamarası’ndaki 7 saatlik görüşmenin ardından 43’e karşılık 524 oy ile alınan ve derhal yürürlüğe giren hava saldırılarına katılma kararının ardından Ağrotur’daki Tornado GR4 tipi 6 savaş uçağının alarma durumuna geçirildiğini yazdı.
   Gazete Ağustos ayında Ağrotur’a konuşlandırılan halen çok sayıda keşif uçuşu yaptığından Kuzey Irak coğrafyası ile olası hedeflerin yerini çok iyi bilen Tornado filolarının, Ağrotur’dan kalkıp ya Türkiye veya Ürdün üzerinden uçarak, bu iki ülke arasındaki hedeflere yaklaşabileceğini belirtti.

Engelleme yetkisi yok

   RAF’ın operasyonları çerçevesinde Ağrotur üssünü kullanması kararının ardından İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın bilgi için Rum Yönetimi Dışişleri Bakanlığı’na başvurmasının beklendiğine işaret eden gazeteye göre, Rum yönetimi, İngilizlerin Ada’daki üslerini kullanmalarını engelleyemez. Sadece ciddi sebepleri olduğuna inanması halinde, istişare başlatmak için itiraz edebilir.  
   Ancak Rum Yönetimi’nin itiraz etmesi beklenmiyor çünkü hem IŞİD’le mücadele çabalarına katkı koymak istiyor,  hem de bu tavrını “siyasi açıdan sermayesine katmak” istiyor. 

Füzelerle donatıldı

   Politis gazetesi de “İngilizler Karar Verdi... Üsler Savaşta... Bombardıman Uçakları Irak’a Ağrotur’dan Kalkacak” başlığıyla verdiği ve habere göre İngilizler hava saldırılarına bugün başlayacak. Ağrotur üssünde bulunan ve havada ikmal yapacak olan Panavia Tornado GR4 tipi 6 savaş uçağı ile bir adet Voyager tipi uçağın Irak toprağındaki hedefleri vurması bekleniyor. 
    İngiliz uçaklarının IŞİD’e ait araç veya zırhlı konvoyları ile fırsat buldukları diğer hedefleri vuracağı ve Tornado’ların Paveway IV tipi güdümlü bomba ve Brimstone tipi füzelerle donanımlı oldukları belirtiliyor.
   Haravgi de “İngiliz Bombaları Irak’ı, Tornadolar İle Ağrotur’dan Her Gün Vuracak” başlıklı haberinde, İngiliz Avam Kamarası’nın önceki günkü kararını değerlendirirken “Kıbrıs katkı koymaya hazırdır” diyen Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in Fransızların, RMMO’nun Baf’taki “Andreas Papandreu Hava Üssü” ile ilgili talepleri konusunda ise “yardımcı olmaya hazırız” dediğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474