banner564

Trafik sorununa çözüm alternatifi

KKTC ve Türkiye inşaat mühendisleri odasının işbirliğinde hazırladığı hazırlanan KKTC Ulaştırması Genel Değerlendirme Raporu devlet büyüklerine sunuluyor

Trafik sorununa  çözüm alternatifi
banner598
Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal ile Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe ve beraberlerindeki heyet dün; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i ayrı ziyaret etti.
Heyet ziyaretlerde, iki odanın işbirliğinde hazırlanan KKTC Ulaştırması Genel Değerlendirme Raporu sunuldu. 

Akıncı: ülkenin kanayan yarası
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı heyeti kabulünde trafik kazalarının ülkenin kanayan yaralarından biri olduğunu, nüfusa oranla, kazalar sonucu kaybedilen insan sayısının önemli bir oran olarak göze çarptığını kaydetti. Trafiğin hayati ve çok boyutlu bir konu olduğuna işaret eden Akıncı, toplu taşımacılığın önemine vurgu yaptı. 
Ülkenin ücra köşelerine kadar yayılabilecek, sürdürülebilir ve güvenli bir toplu taşımacılık sisteminin önemli olduğunu söyleyen Akıncı, bunun sağlanmasıyla kişilerin özel arabalarını daha az kullanmaya başlayacağını belirtti. 

Aysal: Durum tespiti yaptık
Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası ile işbirliğinde ortak bir konferans düzenleyerek, ülkedeki ulaşım sorunlarını tartıştıklarını söyledi ve bulguların ortaya konulduğu  KKTC Ulaştırması Genel Değerlendirme Raporu’nu Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sundu. 
   KKTC ulaşımı ile ilgili bir durum tespiti yaptıklarını ve eylem planı hazırladıklarını dile getiren Aysal, nüfus bazında trafik kazalarının “ciddi oranda” olduğunu belirtti. 

Gökçe: Ölümlü kazaların azalmalı
Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, Türkiye’de de trafikle ilgili sorunlar yaşandığını, özellikle büyük şehirlerde ulaşım sorununun her geçen gün büyüdüğünü belirtti. 
Gökçe, Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası ile birlikte hazırladıkları KKTC Ulaştırması Genel Değerlendirme Raporu’nu tüm yetkililere sunacaklarını kaydetti. 
Trafikte yaşanan sorunların çözülmesi ve ölümlü kazaların azalması gerektiğine vurgu yapan Gökçe, ölümlü kazaları her zaman yol ve sürücüye bağlamanın doğru olmadığını söyledi. 


Denktaş: Devlet politikası olmalı
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise kabulde, iki odanın işbirliği çerçevesinde organize ettiği bu çalışmanın uzun yıllar sonra en kapsamlı çalışma olduğunu, dolayısıyla heba edilmemesi gerektiğini belirterek, emeği geçenleri takdir ettiğini söyledi. 

Denktaş, çıkan bu rapora 7 Ocak seçimleri sonrasında meclise girecek tüm partilerin sahip çıkarak devlet politikası haline getirmesi gerektiğini belirtti. 
Trafik kazasında kardeş kaybetmiş bir politikacı olarak trafik konusundaki hassasiyetinin altını çizen Denktaş, raporun kendisi içinde hayati önem taşıdığını ve ilk fırsatta derinlemesine inceleyeceği sözünü verdi. 


Özyiğit: Sorunları en aza indireceğiz
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit de trafikle ilgili rakam ve tespitlerin ülkede trafik konusunda yaşanan sorunların ciddiyetini ortaya koyduğunu söyledi. 
Özyiğit, TDP'in trafikte sıfır can kaybı, sıfır ağır yaralanma, sıfır kalıcı sakatlık anlamına gelen "Vizyon Sıfır" projesi çerçevesinde, uzmanlar tarafından tasarlanmış, başarılı uygulamaları içeren ve bilimsel temellere dayanan Trafik Güvenliği Sistemi’ni oluşturarak yaşanan sorunları en aza indireceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 01:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474