banner564

Tren çarpmış gibi

Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kaza hakkında ifade veren Adli Tıp uzmanı İdris Deniz “birçok ölümlü kaza otopsisi yaptım ancak bir cesedin bu kadar parçalandığını ilk defa gördüm”dedi

Tren çarpmış gibi
banner598
Melin DOBRAN
Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kaza hakkında ifade veren Adli Tıp uzmanı İdris Deniz “Birçok ölümlü kaza otopsisi yaptım ancak bir cesedin bu kadar parçalandığını ilk defa gördüm” dedi.
Lefkoşa-Metehan bölgesinde meydana gelen kazada Asya Rıdvanoğlu’na çarparak ölümüne neden olan sanık Ali Aziz Zenginses’in yargılanmasına dün de devam edildi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen duruşmaların dünkü oturumunda uzman tanıklar dinlendi. Tanık kürsüsüne çıkan Adli Tıp uzmanı İdris Deniz, feci kaza ile ilgili şok açıklamalarda bulundu.
Türkiye’de İTÜ de görevli Doç. Dr. Turgut Gülmez ise sanığın takriben 149 km ile 188 km hız arasında bir süratle Rıdvanoğlu’na çarptığını söyledi.
KKTC’nin tek adli tıp uzmanı olan ve tüm ölümlerin otopsisini yapan Adli Tıp uzmanı İdris Deni, 6 yıldır KKTC’de çalıştığını belirterek, “Bu süre içerisinde birçok ölümlü kaza otopsisi yaptım ancak trafik kazası sonucu bir cesedin bu kadar parçalandığını ilk defa gördüm. Bu tür bir parçalanma genellikle tren kazalarında görülür” dedi.

“3 ayrı kamera görüntüsü inceledim…”
Kaza ile ilgili hız raporunu hazırlayan Türkiye’de İTÜ de görevli Doç. Dr. Turgut Gülmez ise makine mühendisi olduğunu, 10 yıldır mahkemelerde kaza raporu hazırlayıp sunduğunu ifade ederek, “Kaza ile ilgili verileri ve bölgede bulunan üç ayrı kamera görüntüsünü inceledim. İncelemelerim sonucu sanığın takriben 149 km ile 188 km hız arasında bir süratle Rıdvanoğlu’na çarptığını söyleyebilirim” şeklinde açıklama yaptı. 

Göz doktoru da konuştu…
Kazadan sonra sanığı 2 kez göz kontrolünden geçiren göz doktoru Matilda Masaroğluları da sanığı 2 kez muayene ettiğini, bir gözün protez ve görmesinin olmadığını, diğer gözün ise 10 metredeki objeyi 4 metreye gelince görebildiğini söyledi. Doktor ayrıca gece ve alkollü olunduğunda gözün görüş mesafesinin azaldığını söyledi.
Kaza gecesi Zefir Barda bulunan ve Asya’nın kopan kafası aracına çarpan bir görgü tanığı ise mahkemede tanık kürsüsünde yaşadıklarını anlattı. Asya’nın bardan çıkmadan önce en son kendisi ile konuştuğunu, dışarı çıktığını, kısa süre sonra uçak sesine benzeyen bir ses ve ardından bir patlama sesi duyulduğunu, herkes gibi kendisinin de dışarı çıktığını anlattı. Tanık, yolun kenarında duran arabasına baktığını, aracı üzerinde kan ve organ parçası olduğunu, yanında ise saçlarla çevrili bir kafatası gördüğünü, gördükleri karşısında şok yaşadığını söyledi.

Pazartesi devam edilecek
Duruşmada Asya Rıdvanoğlu’nun bedeninin çarptığı duvarın arkasındaki evin sahibi Aziz Dağman ve Tözün Hamzaoğlu da tanık kürsüsüne çıktı. Bu tanıkların dinlenmesinin ardından dava kaldığı yerden devam etmek üzere mahkeme heyeti tarafından 23 Mart tarihine ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473