banner564

Tüberkülin uygulaması yapıldı

AB’nin desteğiyle yürütülen hayvan hastalıkları tespitinde birinci tur tamamlandı

Tüberkülin uygulaması yapıldı
banner598
Avrupa Birliği’nin maddi ve teknik desteği ile Veteriner Dairesi tarafından yürütülen “Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele” projesinde, hastalıkların tespiti amacıyla yapılan çalışmalarda birinci tur tamamlandı.
Veteriner Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, hayvan varlığının tamamında hastalıkların tespiti için geçtiğimiz Ekim ayından bu yana Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği adına özel veteriner hekimler yönetiminde hayvanlardan kan numunesi alındı ve tüberkülin uygulaması yapıldı.
Alınan numuneler, Veteriner Dairesi Hayvan Sağlığı Laboratuvarlarına iletilerek Proje tarafından istihdam edilen laboratuvar teknisyen ekipleriyle Daire uzmanları tarafından test edildi. Süreçte, Kaza Veteriner Daireleri yetkilileri denetim ve koordinasyonu sağladı. Geçtiğimiz Ekim ayında ilk numunenin Vadili bölgesinde alınmasının ardından çalışmalara sırasıyla Lefkoşa, Güzelyurt, Mağusa, İskele, Geçitkale, Girne bölgelerinde devam edildi ve son olarak Ziyamet bölgesi ile birinci tur denetimler tamamlanmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474