banner564

Tunalı: Faturayı Rumlar ödemeli

Cenevre’deki ikinci tur görüşmelerinin ileriye götürülememesi ülke genelinde hayal kırıklığı yarattı

Tunalı: Faturayı  Rumlar ödemeli
banner598
İsviçre’de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in katılımıyla yapılan ikinci tur görüşmelerinin ileriye götürülememesi ülke genelinde hayal kırıklığı yarattı. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İkinci Mont Pelerin Zirvesi’nin sonucunu üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi.
Sosyal Demokrat Parti (SDP), Mont Pelerin’deki müzakerelerin sonuçsuz kalmasına rağmen, beşli görüşmenin yapılacağı umudunu taşıdığını açıkladı.
SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı “çözümsüzlüğün faturasını Rum tarafı ödemelidir” başlığıyla yayımladığı açıklamada, yarım asra yakın zamandır Kıbrıs konusunda sürdürülen görüşmelerde gelinen aşamada Rum tarafının katı tutumundan dolayı çıkmaza girilmesinin nedeninin artık belli olduğunu ifade etti.
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı Sunalp Derviş Sencer, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın müzakere sürecinde Kıbrıs Türkü’nün hak ve menfaatlerini sonuna kadar savunduğunu ifade ederek tebrik etti.
Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça, Kıbrıs Türklerinin bu günden sonra yoluna birlik beraberlik içinde devam etmesi gerektiğini kaydetti.
Müzakerelerle ilgili yazılı açıklama yapan Akça, “Çöken müzakereler değil 48 yıldır sürdürülen federasyon arayışlarıdır” dedi.
Çözüm ve Barış Platformu adına Okan Dağlı’nın yaptığı yazılı açıklamada, Mont Pelerin’deki taraflar arası farklı duruşların, görüşmelerin sonlandırılması olarak anlaşılmaması gerektiğine işaret edildi.
Açıklamada, her iki liderliğin de 11 Şubat’ta müzakerelerin çerçevesini oluşturan belgede imza koydukları gibi suçlama oyunlarına girmeden yapıcı bir diyaloğu devam ettirmeleri gerektiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473