banner564

Ya bizimle AB Ya da Türkiye

Rum Hükümet Sözcüsü, kuzeydeki ekonomik krizi fırsat bilerek Kıbrıslı Türklere çağrı yaptı:

Ya bizimle AB Ya da Türkiye
banner598

   Kuzeydeki ekonomik krizi fırsat bilen Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Kıbrıslı Türklere seslenerek “Ya bizimle AB içinde olacaksınız, ya da Türkiye ile devam edeceksiniz” dedi.

   Alithia gazetesine göre Prodromu “Kıbrıslı vatandaşlarımız belirleyici bir tercih yapacak: Ya bizimle birlikte çağdaş bir devletle Avrupa Birliği’nde olacaklar ya da Türkiye’nin insafına kalacaklar” dedi.
   Haberi  “Hükümetten Kıbrıslı Türklere: Hepimiz İçin Tek Çözüm, Çözüm” başlığıyla veren gazete, Prodromu’nun dün RİK’e yaptığı açıklamada KKTC’nin Türk Lirası’nın değer kaybından olumsuz etkilenmesi konusunda “Kıbrıs hükümeti Kıbrıslı Türk vatandaşlarımızın son dönemde yaşadıklarını kaygıyla izliyoruz” dediğini yazdı. 
   Rum Bakanlar Kurulu’nun bugün toplanacağını ve iç konulardaki politikasının uygulama ekseninin gözden geçirileceğini belirten Prodromu şunları kaydetti:
   “Gerek bizim gerek Kıbrıslı Türklerin durumu göğüsleyecek tek yolu vardır. Bu da Kıbrıs sorununa BM ilkeleri ve Guterres Çerçevesi temelinde bir çözüm için anlaşmaktan başkası değildir. Kıbrıslı Türk vatandaşlarımız belirleyici bir tercih yapacak: ya bizimle birlikte çağdaş bir devletle Avrupa Birliği’nde olacaklar ya da Türkiye’nin insafına kalacaklar.” 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473