banner564

Turizmcilere moral verdi

Mahir Ünal, Türkiye ve KKTC’nin sorunları birlikte çözüp, el ele yürüyeceklerini ve her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti

Turizmcilere moral verdi
banner598
Turizm Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, turizm sektörüyle birlikte, İstanbul EMİTT Turizm Fuarı'nda temsil ediliyor.
Yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul’da 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) açıldı.
İstanbul TÜYAP Fuar alanında yapılan açılış törenine Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da katıldı.
Fuarın açılışının ardından TC Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, KKTC standını ziyaret ederek, Bakan Sucuoğlu ile görüştü.
TC Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye ve KKTC’nin sorunları birlikte çözüp, el ele yürüyeceklerini ve her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve heyeti şubat ayında KKTC’ye çalışma ziyareti gerçekleştireceklerini bir kez daha ifade etti.
Turizm Bakanlığı, 71 ülkeden 4 bin 550 katılımcının yer aldığı EMİTT Fuarında, ülkenin doğası, tarihi eserleri, plajları, kültürü yanında diğer turizm ürünlerini tanıtıyor.


Sucuoğlu: Türkiye pazarı çok önemli 
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, fuarda yaptığı açıklamada Türkiye pazarının önemine değinerek, Emitt fuarı için geniş kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirtti.
Sucuoğlu, geçmiş yıllarda 52 metre kare olan KKTC standını bu yıl 208 metre kareye çıkardıklarını da belirterek, turizm sektörüne daha fazla tanıtım yapma olanağı verdiklerini ifade etti.
Türkiye’de reklam ve tanıtımlara geçmiş yıllarda çok fazla önem verilmediğini de ifade eden Sucuoğlu, bu yıl Türkiye’de önemli bir reklam kampanyası yürüttüklerini ve bunun faydasını önümüzdeki aylarda göreceklerini söyledi.

Sucuoğlu, Ulusoy ile bir araya geldi
EMİTT için İstanbul’da bulunan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy’la bir araya geldi.
Sucuoğlu, ülke turizminin daha geniş yelpazede pazarlanması ve tanıtılması açısından TÜRSAB’ın desteğinin önemli olduğunu söyleyerek, iş birliği seçeneklerini görüştü.

Ulusoy: Her türlü desteğe hazırız
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise yaptığı konuşmada, KKTC’ye her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
TÜRSAB olarak birçok ülkede çok ciddi bağlantıları olduğunu da dile getiren Ulusoy, Kuzey Kıbrıs’ın kendine özgü kalmış bakir doğası ve yemeklerinin çok güzel olduğunu belirtti.

Corendon yeniden geliyor
Öte yandan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Corendon Havayolları’nın 1 Mayıs 2016 tarihinden itibaren Kuzey Kıbrıs’a yeniden uçacağını açıkladı.
Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Sucuoğlu’nun daha önce Antalya’daki temasları sırasında görüştüğü Corendon Havayolu yetkilileri ile, tekrardan Kuzey Kıbrıs’a seferler düzenlenmesi yönünde yaptığı girişimler olumlu sonuç verdi.
Konuyla ilgili olarak Akmina Turizm, Corendon Havayolları ve Turizm Bakanlığı’nın imza koyduğu protokol anlaşması dünden itibaren yürürlüğe girdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474