banner564

Turizme destek

Onur Air, Diyarbakır ile Ercan arasında ilk uçuşu dün gerçekleştirdi

Turizme destek
banner598
Melin DOBRAN
Türkiye’nin önde gelen özel havayolu şirketlerinden Onur Air, Business Class içeren yeni konseptiyle Diyarbakır-Ercan arasında ilk seferini dün gerçekleştirdi.
   Diyarbakır Havalimanı’nın uluslararası uçuşlara açılmasına yönelik Türkiye Bakanlar Kurulu kararının 7 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından ilk uçuşunu dün yapan Onur Air, haftada 4 gün karşılıkloı sefer yapacak.
   Bir saat 15 dakika süren Ercan-Diyarbakır uçuşları Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecek. Buna göre Lefkoşa'dan kalkışlar saat 11.25'te, Diyarbakır'dan ise saat 13.20'de olacak. 
   Onur Air’in Ercan-Diyarbakır uçuş fiyatları ise 74 TL’den başlıyor.

Çiçeklerle karşılandılar

   Ercan Havalimanı’ndan dün saat 11:45’te Diyarbakır Havalimanı’na hareket eden uçakta, Onur Air Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi LTD. Genel Müdürü Serhat Özçelik, Onur Air Kurumsal İletişim Direktörü Rauf Gerz, CAS eski Genel Müdürü Güvenç Cantaş, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Temsilcileri, basın mensupları ile yolcular vardı. 
   Yolcular ve heyet, Diyarbakır ve Ercan Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı. Bu arada uçak itfaiye aracı tarafından yıkandı.
   Uçağı Diyarbakır Havalimanı’ndai karşılayanlar arasında AKP Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal da vardı. 
   İki havalimanında da heyet ve yolcular uçuşların ardından terminale geçerek düzenlenen resepsiyona katıldı. Yolcular uçuş sonrası Onur Air Yetkililerine başlatılan seferlerden ve sorunsuz geçirdikleri uçuştan dolayı teşekkür ettiler. 

Halkın havayolu

   Diyarbakır Havalimanı’nda gazetecilere konuşan Onur Air Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, “İlk Lefkoşa-Diyarbakır tarifeli seferini gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek şunları kaydetti:
   “Yeni bir konseptle, Business Class servisimiz dahil olmak üzere seferlerimizi başlattık. Yolcularımızın, müşterilerimizin talepleri doğrultusunda uçuşlarımızın planlarını öğle saatlerine planladık. Hükümetimize de ayrıca desteklerinden dolayı buradan teşekkür ediyoruz. Hükümetimizin ulaşım politikaları çerçevesinde ülkemiz sivil havacılığının bu noktaya gelmesinde büyük bir etkisi olmuştur. Onur Air olarak diğer havayollarından birçok farkımız vardır. Onur Air halkın havayoludur. Bundan da gurur duyuyoruz.”

Onurlu bir gün

   Ercan Havalimanı’nda düzenlenen resepsiyonda konuşan T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi LTD. Genel Müdürü Serhat Özçelik ise, “Güzel ve onurlu bir gün. Onur Havayolları’na çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır’a burdan birlikte uçtuk. Diyarbakır’dan da Ercan Havalimanı’na ilk uçuşu gerçekleştirdik. Hem Diyarbakır Havalimanı hem de Ercan Havalimanı için fevkalade güzel bir olay. Ben bu tür çalışmaların devam etmesini ümit ediyorum” dedi.
   Onur Air Kurumsal İletişim Direktörü Rauf Gerz de şunları kaydetti:
  “Bugüne kadar açtığımız hat sayısı herhalde 30-40 olmuştur ama bu kadar kısa sürede açılan ve bu kadar kısa sürede bu kadar yüksek doluluk oranı yakalayan bir hattımız daha olmadı. Kıbrıs’a uçuş sayısını ne kadar arttırırsak yolcu sayımız da o kadar artıyor. Bunun için ben Onur Havayolları adına bu seferlerimize ilgi gösteren değerli yolcularımıza ve onların bu ilgiyi göstermesine neden olan siz değerli basın mensuplarına çok teşekkür ederim.”
   Konuşmaların ardından Serhat Özçelik, T&T Havalimanı İşletmeciliği adına ilk uçuş anısına Rauf Gerz’e plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474