banner564

Türk askeri ile gurur duyuyorum

Şehit oğlunun adıyla düzenlenen tatbikatın basın brifingine katılan Kezban Gönyeli, “Hepinizi oğlum kadar seviyorum” dedi

Türk askeri ile gurur duyuyorum
banner598
Kara ve deniz olmak üzere iki safhada gerçekleştirilecek “Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2015 Arama Kurtarma Tatbikatı” dün başladı.
Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC Arama Kurtarma Teşkilatı’nda yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla Girne 101 Evler (St. Hilarion) bölgesinde, Doğu Akdeniz’de, Gazimağusa açıklarında, KKTC toprakları ve kara sularıyla, Türk Arama Kurtarma Bölgesi’nde yer alan uluslararası sularda icra edilecek tatbikat için basın brifingi düzenlendi.
Brifingi Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral İlyas Bozkurt verdi.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Boğaz Karargâhı’nda dün saat 14.00’te düzenlenen brifinge Türkiye’den askeri ve diğer personelle Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı personeli katıldı.
Şehit Teğmen Caner Gönyeli’nin annesi Kezban Gönyeli, kardeşleri ile kızları Nil ve Nihal Gönyeli’nin de hazır bulunduğu brifingi Kıbrıs Türk ve Türkiye basını da izledi.

Anne Gönyeli’ye deniz subayı kılıcı 
Tümgeneral İlyas Bozkurt brifing öncesi Caner Gönyeli’nin annesi Kezban Gönyeli’ye gün anısına Deniz Harp Okulu’ndan mezun olan deniz subaylarına verilen kılıcı takdim etti.
“Şehidimizi rahmetle anıyoruz” diyen Bozkurt, Caner Gönyeli’nin anısının yaşatılacağını söyledi.

Kezban Gönyeli: Hepinizi oğlum kadar seviyorum
Bu takdim karşısında duygulanan ve kısa bir konuşma yapan Kezban Gönyeli ise “Hepinizi oğlum kadar seviyor, sayıyorum” diyerek, oğlunun anısının yaşatılmasından mutlu olduğunu söyledi, Türk askerleriyle gurur duyduğunu vurguladı.
Gönyeli ailesi ise, Tümgeneral Bozkurt’a Caner Gönyeli’nin çerçeveli bir fotoğrafını hediye etti.

Kara safhası başarıyla icra edildi
101 Evler bölgesine düşen uçakla iglili olan Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2015 Aramna Kurtarma Tatbikatı’nın kara safhasında, bu yıl ilk kez insansız hava aracı “oktokopter” de kullanıldı.
Tatbikatın ikinci safhası yarın Gazimağusa açıklarında icra edilecek.
Tatbikatı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mehmet Apak, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 28’inci Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, TC Genelkurmay Yunanistan-Kıbrıs Denizcilik ve Havacılık Daire Başkanı Tuğamiral Yaşar Çamur, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, bazı bakanlar, Pakistan Silahlı Kuvvetleri ve Birleşmiş Milletlerden bazı temsilciler de izledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 06:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474