banner564

“Türkiye de karışmasın”

Kutlay Erk, KKTC’ye gelecek suyun yönetiminin belediyelerde olması ve kimsenin buna müdahale etmemesi gerektiğini söyledi

“Türkiye de karışmasın”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Kutlay Erk, konuk olduğu bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 
Türkiye’den KKTC’ye gelecek suyun yönetiminin belediyelerde olması ve kimsenin buna müdahale etmemesi gerektiğini belirtti. 
Türkiye’den gelen bazı; “Sizin deneyimizin yok, bu işi yönetemezsiniz” yönünde beyanatlar olduğunu savunan Erk, bu eleştirileri, Kıbrıslı Türklerin zeka ve yeteneklerine saygısızlık olarak niteledi. Erk, “Daha önce de 1995’te elektrik konusunda aynı şey olmuştu. Özel şirketin de bu işi ne kadar bildiği sık sık kesilen elektriklerden ortada. Biz pekâlâ biliriz, başkalarının deneyimlerinden yararlanmayı da biliriz. Kısacası söylemek istediğim suyun yönetimi belediyelerde olmalı ve buna kimse müdahale etmemeli” dedi.
Kutlay Erk, “fakirleştirme programı” olarak nitelediği, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan ekonomik protokolün düzeltilmesi gereken birçok unsuru olduğunu belirtti.

Eroğlu aday olacak
Kutlak Erk, Kıbrıs sorununda gelinen aşamayla ilgili değerlendirmesinde, önümüzdeki süreçten bir şey beklemediklerini söyledi. 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını düşündüğü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun alışılmışın dışına çıkacak politikalar ortaya koymayacağını savunan Erk, “Eroğlu’nun, bizim anladığımız BM ölçütlerinde bir çözümü desteklemediğini biliyoruz” dedi. 
Erk, Eroğlu’nun, kendi geleneksel politikalarının dışında bir çözüm için sürece ivme kazandırmasını beklemenin saflık olacağını ileri sürdü. 

CTP’de aday belirlendi tartışmalar bitti...
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Erk, CTP-BG’nin kampanya ekiplerinin de yakında oluşturulacağını ve ileriki günlerde tempoyu artırarak, çalışmaların yoğunlaşacağını kaydetti. 
Parti meclisinde adayın belirlendiği günden itibaren eski tartışmaların sonlandığını ve tüm örgütlerin adayın etrafında kenetlendiğini vurgulayan Erk, başarı için bunun şart olduğunu söyledi. Erk, “Partimizin başarısı ve halkımıza beş yıl daha kaybettirmemek için çok çalışacağız ve bu seçimi kazanacağız” dedi.


“Hükümetin bazı uygulamaları CTP’yi gerdi” 
Erk, “Hükümetin uygulamaları partiyi zor durumda bırakıyor mu?” sorusuna yanıtında, hükümetin bir koalisyon olduğunu, zaman zaman hükümet uygulamalarıyla farklılaşmalar yaşadıklarını ama bunu hükümetle tartışıp, parti politikalarıyla yakınlaştırmalar üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Sayıştay Başkanı'nın son olarak belediyelere genelge gönderdiğini ve bütün ödenekleri durdurduğunu anımsatan Erk, “Bu durum bizi gerdi. hükümetle, bakanlıkla ve belediye başkanlarıyla konuşarak, sorunu aştık. Parti olarak, ‘Sayıştay denetçidir kural koyucu değildir’ diyerek bunun toplu iş sözleşme düzenini ortadan kaldırmaya yönelik bir girişim olduğunu belirttik ve uzlaştık” dedi.

 “Protokol fakirleştirme programı”
TC-KKTC protokolüyle ilgili görüşüne ilişkin soruyu yanıtında, bu protokol içerisinde düzeltilmesi gereken birçok konu olduğunu söyledi. Erk, protokolün fakirleştirme programı olduğunu ve ekonomiyle birlikte ele alınması gerektiğini vurguladı. 
Değiştirilmesi gereken konuları çözerken de maddi kaynak sıkıntısından dolayı başkalarına el açmak noktasına gelinmemesi gerektiğini ifade eden Erk, “Bunun için gelir-gider dengemizi düzeltmemiz gerekiyor Maliye Bakanı bu konuda giderleri kısmak için her şeyi didik didik ediyor. Bakanımız zaman zaman bizi de bunaltıyor ama haksız olmadığını biliyoruz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473