banner564

Türkiye polisi peşinde

İstanbul’da kiraladıkları aracın plakasını değiştirip KKTC’ye getiren iki kişiden biri olan Fatih Kılıç’ın tutuklanması için girişim başlatıldı

Türkiye polisi peşinde
banner598

 Suna ERDEN

Türkiye’de kiraladıkları aracın plakasını değiştirip, sahte evraklarla Kuzey Kıbrıs’a sokan ve aracı burada satmaya çalıştıkları öğrenilen iki kişiden biri olan Aydın Shahin hakkındaki soruşturma devam ediyor. Suç ortağı olduğu belirtilen ve olay ortaya çıkmadan üç gün önce ülkeden çıkış yapan Fatih Kılıç’ın Türkiye’de yakalanması için gerekli yazışmalar yapıldığı belirtilirken, Aydın Shahin dün ek süre talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı Shahin’in suçu ülkeden kaçan arkadaşı Kılıç’ın işlediği yönünde ifade verdiği belirtildi. 

Araca Tekirdağ plakası takıldı
Meseleyi soruştan polis,  zanlı Aydın Shahin’in “Evrak sahteleme”, “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” ve “Sahte davranışla kayıt sağlama” suçlarından tutuklandığını söyledi. 
Zanlı Aydın Shahin ve Fatih Kılıç’ın İstanbul’da kiraladıkları 34 BDL 252 plakalı aracın plakasını 59 G 8053 olarak değiştirip, 4 Haziran tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye soktuklarını söyledi. Zanlıların çalıntı araç ile ilgili hazırladıkları sahte belgeyi Liman’da görevliye vererek aracın ülkeye girişini sağladıklarını kaydeden polis, olayın polisin bilgisine önceki gün geldiğini kaydetti. 
Polis, bilgi üzerine yapılan soruşturmada zanlıların tespit edildiğini yapılan muhaceret kontrolünde zanlı Fatih Kılıç’ın 6 Haziran tarihinde ülkeden çıkış yaptığını tespit ettiklerini ifade etti. 

Suçu kabul etmiyor
Zanlı Shahin’in üç gündür tutuklu olduğunun kaydeden polis, bu süre içerisinde Kılıç’ın Türkiye’de yakalanması için gerekli yazışmaların yapıldığını söyledi. 
Polis, Türkiye’de hazırlanan sahte evrakında henüz tespit edilmediğini ve zanlı Shahin’in suçu ülkeden kaçan arkadaşı Kılıç’ın işlediği yönünde ifade verdiğini söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474