banner564

Türkiye’nin acı günü

Otobüs kazasında 3 polis, helikopter kazasında ise 4 asker şehit oldu

Türkiye’nin acı günü
banner598

Sivas’ın İmranlı ilçesinde devrilen otobüsün içerisinde bulunan polis memurlarından üçü şehit oldu

Türkiye’nin yüreği yandı

Sivas'ın İmranlı ilçesinde polisleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 3 polis şehit oldu. Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada şehit olan 3'üncü polisin de kimliğinin belirlendiğini ifade ederek, "Şehidimizin adı Fatih Çevik. 1983 doğumlu Çevik, Mersin nüfusuna kayıtlı, bir öğretmenle evli, 2,5 aylık çocuğu var" dedi.
Kamçı, kazada yaralananların Sivas'taki hastanelerde tedavisinin sürdüğünü kaydetti. Kazada, Fatih Çevik'in yanı sıra Emrah Horoz (31) (Elazığ Sivriceli-Adapazarı nüfusuna kayıtlı) ve Beşir Kurt'un (40) (Malatya Hekimhan nüfusuna kayıtlı) şehit olduğu açıklanmıştı.

 
"Araç, viraja girerken herhalde biraz süratliydi"
Kazada yaralanan ve İmranlı İlçe Hastanesindeki ilk tedavisinin ardından Sivas'a sevk edilen polis memurlarından Yusuf Aydın, basın mensuplarının sorusu üzerine, "Araç, viraja girerken herhalde biraz süratliydi. Yorgunduk, uyumaya çalışıyordum. O esnada viraja girdi, viraja girerken araba sallandı. Ondan sonrasını hatırlamıyorum" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane'deki  programında görev aldıktan sonra Malatya'ya dönmek üzere yola çıkan polisleri taşıyan 3 otobüsten biri, Sivas'ın İmranlı ilçesinde devrilmişti. 3 polisin şehit olduğu kazada, 35 polisin yaralandığı belirtilmişti.

Cenazeler Malatya’ya gönderildi
Sivas'ın İmranlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan 3 polisin naaşı, Sivas'tan Malatya'ya gönderildi. Şehit polisler Fatih Çevik (31), Emrah Horoz (31) ve Beşir Kurt'un (40) cenazesi, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundaki otopsi işlemlerinin ardından cenaze aracına konuldu. Şehit polis memuru Emrah Horoz'un annesi Şahide Horoz ve kız kardeşi Gülçin Gün, cenazelerin morgdan çıkarılışı sırasında ağıt yaktı. Şehidin babası Hakan ve ağabeyi Abbas Horoz'un da gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Aile fertlerini, emniyet personeli teskin etmeye çalıştı.


Konya’ya gitmek üzere havalandıktan sonra Kartepe’ye düşen ve 4 askerin şehit olduğu Sikorsky helikopterin enkazında incelemelere başlandı

Bugün toprağa verilecekler

İzmit’te bulunan Cengiz Topel Havaalanı’ndaki Deniz Hava Üs Komutanlığı’ndan eğitim için Konya’ya gitmek üzere havalandıktan sonra Kartepe’ye düşen ve 4 askerin şehit olduğu Sikorsky helikopterin enkazında, kaza kırım ekibi incelemelere başladı. 1’i binbaşı, 1’i üsteğmen, 2’si astsubay olan 4 şehidin cenazeleri bugün Deniz Hava Üs Komutanlığı’nda yapılacak törenin ardından toprağa verilecek.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473