banner564

Tuttu fırlattı

Polisi görünce önce yolunu değiştiren ardından hızını artıran Abdurrahman Uluçınar, yakalanacağını anlayınca bir poşet dolusu tarihi eserden vaz geçti

Tuttu fırlattı
banner598
Abdurrahman Uluçınar önceki gün akşam saatlerinde Demirhan bölgesinde aracı ile trafikte seyrederken devriye gezen polis ekiplerini görünce paniğe kapıldı. 
Uluçınar, önce yolunu değiştirdi ardından süratini artırdı. Uluçınar’ın hareketlerinden şüphelenen devriye ekipleri, zanlının peşine düştü. Uluçınar önde polis arkada trafikte kovalamaca yaşanırken, zanlı bu esnada aracın camından dolu bir poşet attı. 
Daha sonra polis ekipleri tarafından durdurulan zanlının attığı poşette eski eser olan taş heykel bulundu. Uluçınar gözaltına alınırken, Büger Beneklikartal isimli şahsın da suçla bağlantılı olabileceği tespit edildi. Polis haklarında soruşturma başlatılan Uluçınar ve Beneklikartal’ı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı.
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, 12 Temmuz saat 17.15 sıralarında gözaltına alınan zanlı Uluçınar’ın gönüllü ifade verdiğini söyledi. 

Soy ismini bilmediği İsmail’den almış…
Polis, zanlı Uluçınar’ın ifadesinde, Büger Beneklikartal’ın evinde tanıştığı İsmail isimli bir şahsın, taş heykeli kendisine emanet olarak bıraktığını öne sürdüğünü açıkladı. Bulunan heykelin incelenmeye gönderildiğini ve tarihi eser olup olmadığının araştırılacağını kaydeden polis, isminin İsmail olduğu belirtilen şahsın arandığını da söyledi. Polis zanlı Büger Beneklikartal’ın ise mesele ile ilgili bağlantısı olup olmadığının da araştırılacağını belirterek zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.Talebi değerlendiren mahkeme haklarında kanunsuz eski eser tasarrufu suçundan soruşturma başlatılan zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2016, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474