banner564

UBP kurultayından notlar

UBP kurultayından notlar
banner598

Aytuğ TÜRKKAN

•    Teknik sıkıntı...UBP kurultayı teknik sorunlarla başladı. 09.00’da oy verme işlemi başlaması gerekirken yaşanan bilgisayar sorunu nedeniyle işlem 09.35’e sarktı. Bilgisayar sorunu aşılıncaya kadar oy verme işlemi manuel devam etti, sistem daha sonra devreye girdi
•    Yığılmalar yaşandı… Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kurultayda oy verecek üyeler için iki ayrı masa düzeni kuruldu… Bir tarafta A’dan K’ye kadar olan isimler diğer tarafta L’den Z’ye kadar olan isimler oy kullandı. A-K bölümünde büyük sıkışıklık yaşandı. Zira oy kullanan 7 bin üyenin çoğunluğu o noktada oy kullandı.
•    Tatar itiraz etti… Yığılma yaşanan noktada kuyruk salon dışına taşınca adaylardan Ersin Tatar bir kısmın diğer noktaya aktarılmasını önerdi. Divan bir süre sonra listeleri her iki noktaya da dağıttı ve yoğunluk iki noktaya dağılmış oldu.
•    Salonun elektriği gitti… Oy verme işlemi sürdüğü sırada saat 13.00 civarında bir anda salonun elektriği gitti, ışıklar kapandı.. Bir anda panik yaşandı bazı sandık görevlileri oy kullanma işlemine ara verilmesini istese de kullanılan oylar cep telefonu ışığında güvenli şekilde kutulara atıldı. Kısa bir süre sonra elektrik geri geldi, sistem devreye girdi. Elektrik kesintisi canlı yayınları da etkiledi, bir süre kurultayda canlı yayın yapılamadı. 
•    Çifte oy paniği... Oy kullanma işlemi devam ederken bir kişi kullandığı başkanlık oyu pusulasını kaybetti. Konu divana intikal etti ancak divan yeni bir pusula vermedi. Bu konu bir süre sonra sıkıntı yarattı zira bazı üyeler dışarı oy pusulası çıktığı itirazında bulundu. Tatar, Sucuoğlu ve Atun konuyu iletmek için divana birlikte geldi.. Divan Başkanı ve üyeleri yaşanan konuyu anlattı. Kısa süreli bir gerilim yaşandı.
•    Üyeler sıkıntı yaşadı… Özellikle yığılmanın yaşandığı tarafta kuyruk dışarıya uzanınca sıcağın da etkisiyle zaman zaman sıkıntı yaşandı.. Bazı üyeler tartıştı ancak önemli bir olay yaşanmadı.
•    Meclis adayları ve kartları… Kurultay solonunda ve önündeki alanda parti meclis üyesi adaylarının yoğunluğu dikkat çekti. Gelen tüm üyelere üzerinde isimlerinin, resimlerinin ve hangi bölgeden kaçıncı sıra aday olduklarını belirten kartların dağıtımı oldukça dikkat çekti. Kartlar çevrede ciddi bir de kirlilik sorunu yarattı.
•    İlk oy Eroğlu’ndan… Partinin Onursal başkanı Derviş Eroğlu başkan adaylarından önce salona gelip oyunu kullandı… Kızı ile salona gelen Eroğlu kalabalığa seslendi, kendisi için hazırlanan pusulaları alıp oy verme kabinlerine girdi. Eroğlu oyunu kullandıktan sonra salondan ayrıldı.  
•    Özgürgün en son geldi… Hüseyin Özgürgün dışındaki adaylar oy kullanma işlemi başladığı sırada salonun önünde üyeleri karşıladı, tokalaşıp, destek istedi. Özgürgün ise öğle saatlerinde alana geldi. Bir süre salon dışında partililer ile sohbet eden Özgürgün daha sonra salona girdi ve şeref tribününde oturup oy verme işlemini izledi. Diğer 3 aday hem içerde hem dışarda sürekli mekik dokudu.
•    Eşi, kayınvelidesi ve kaynının çocuklarıyla oy kullandı… Özgürgün yalnız geldiği kurultaya daha sonra kendisine katılan hamile eşi, kayınvalidesi ve kaynının iki küçük kız çocuğu ile oy kullanmaya gitti.  
•    Kimlik ve çocuk kayıpları… Divan sıklıkla kayıp kimlik kartı, kayıp anahtar hatta kayıp çocuk anonslarıyla da ilgilenmek zorunda kaldı. Bir ara kaybolan 3 çocuk ağlayarak divan önüne geldi. Yapılan duyuru sonrasında çocukların ailesi bulundu.
•    Bayram havası… UBP kurultayı deyim yerindeyse bir bayram yerini andırdı. Havanın da güneşli olmasıyla birlikte binlerce üye çocukları, hatta torunlarıyla salona geldi, salon dışında kurulan yiyecek içecek stantlarından alış verişler yaptı, saatlerce oturup siyaset konuştu, yakınlarına destek istedi.  Hava kararıncaya kadar salonun önü bayram yerini andırdı… Karanlıkla birlikte üyeler salona akın etti, seçim yarışını canlı takip etti. 
•    Başkanlık çadırları.. Salon dışında dört parti başkan adayı da çadırlar kurdu. Bu çadırlarda üyelere kitapçıkları ve çeşitli hediyeler dağıtan başkan adaylarının çadırlarında sine vizyon gösterileri yapıldı. Gün boyunca adayların reklam filmlerinden yükselen sesler birbirine karıştı 
•    Canlı yayınlar… UBP kurultayını bir çok televizyon kanalı canlı yayınlarla izleyicilerine aktardı… Başkan adayları canlı yayınlara katıldı, bir çok aday ve milletvekili bu yayınlar aracılığıyla üyeye seslendi. 
•    Büyük parti… Saatlerce sıra bekleyip oy kullanan üyeler zaman zaman sinirlenseler de bir çok üye partilerinin ne kadar büyük olduğunu övünerek birbirlerine anlattı. Sıklıkla biz basın mensuplarına seslenen bir çok üye “Diğer partilerin kurultaylarıyla kıyaslama” yapmamız çağrısında bulundu, UBP’nin kurultay sonrası tek başına iktidara yürüyeceğini savundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473