banner564

UBP’de kriz bitmez

İlk turda yarış dışı kalan 4 başkan adayı Ersin Tatar’a destek kararı alırken, Özgürgün “ittifak tescillenmiş oldu”dedi

UBP’de kriz bitmez
banner598
Sonuç CEVİZCİ  
   Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen UBP genel başkanlığı seçiminin ilk turunda başarılı olamayan 
4 milletvekili, Cumartesi günü yapılacak ikinci turda Ersin Tatar’ı destekleme kararı aldı. Oğuz Ceyda, bu oluşuma destek vermezken, Genel Başkan Hüseyin Özgürgün “ittifak bu hareketle tescillenmiş oldu”dedi. 
   Özgürgün, Diyalog Tv’deki Detay programına telefon aracılığıyla katılarak ittifak haberini değerlendirdi. Özgürgün, “Bu zaten bilinen bir durumdu. Şu anda sadece tescillemiş oldular” şeklinde konuştu. 
   Hüseyin Özgürgün Parti Meclisi (PM) seçimiyle ilgili oy pusulalarının sayılmamasıyla ilgili kendisine yöneltilen eleştirileri de yanıtladı. Özellikle Tatar’ın “Özgürgün liste yaptı, o nedenle PM’ye seçilemeyenlerin desteğini kaybetmek istemediği için sayımı yaptırmadı” şeklindeki eleştiriye karşılık Özgürgün şunları söyledi:
   “İkinci turda kim ne yapacak ne edecek bilemiyoruz ki… Kaldı ki bunun kararını divan almıştır. Kararı alırken benimle konuşulmadı.”
   Özgürgün, diğer adayların tümünün aldığı oyun kendisinin aldığı oydan daha fazla olduğunun anımsatılması üzerine, şunarı kaydetti:
    “Buna bir şey diyemiyorum. Yüzde 45 oy aldım ben ilk turda. Bu önemli bir iradedir. Onlar zaten ayrı ayrı değil hepsi birlikte yarıştılar bana karşı. Dolayısıyla onlara hangi güdüyle oy verdi üyelerimiz ben bilemem, bu sosyolojik bir araştırmanın sonucu olarak ortaya çıkabilir. Bana karşı mı, yoksa o adayı sevdiği için mi, yoksa başka bir sebeple mi oy verdi delege, bilemiyoruz. Biz yüzde 50’ye çok yakın bir oy aldık… Diğer arkadaşların yüzde 20 civarındadır oyları. Tüm oylar bir araya toplanır mı bilemiyorum. Cumartesi günü sonucu göreceğiz.”  
   Özgürgün, kurultaya katılmayan 3 bin kişiyle ilgili bir çalışma yapıp yapmadığına ilişkin soruya karşılık da, “Hayır bir çalışmamız yok. Zaten ülkede de 170 bin seçmen var ama 90-100 bin katılım oluyor. Diğerleri nerededir diye bakılmıyor. 9 bin kişiden 6 binin gelmesi de büyük bir olaydır” dedi. 

Üyelere teşekkür etti
Hüseyin Özgürgün, UBP kurultayına katılımın ve kurultay organizasyonunun sadece parti değil, KKTC siyasi tarihine önemli bir not olarak kaydedildiğini belirtti.
Özgürgün, “KKTC’de böyle boyutta bir siyasi parti kurultayının ilk kez yaşanması ve bu güzelliği UBP’nin yaratmış olması, tüm partililerimizin haklı gururu oldu” dedi.
Özgürgün şunları aktardı, “Bu tarihi günü yaşatan tüm aday arkadaşlarıma, küçük bir salonda 6 binin üzerinde üye katılımlı bir kurultayı başarıyla yöneten divan heyetine, organizasyonda görev alan partililerimize, kurultaya katılamayan ama aynı heyecanı yaşadığına inandığım UBP’lilere, kurultayımızı dikkatle izleyen ve kamuoyuna duyuran medya mensuplarına yürekten teşekkürlerimi sunarım.”

Tatar iddialı
    Diyalog Tv’de yayınlanan Detay programına telefon aracılığıyla katılıp toplantının içeriğine ilişkin bilgi veren Ersin Tatar ise “Biz zaten en başından böyle bir anlayış içindeydik. Arkadaşlarım kendi tabanıyla istişare etti. Arkadaşlarım bana destek veriyorlar zaten” dedi.
   Tatar, kaybeden adayların oylarının toplandığı zaman Hüseyin Özgürgün’ün aldığı oylardan 800 adet daha fazla olduğunu anımsatarak, “Özgürgün oyu ve diğerleri… Ama Özgürgün’ün yanında bakanlar, müsteşarlar var… İki cephe oluştu bir tarafta biz… Biz diyoruz ki bu yönetimle bu iş olmaz, Özgürgün’ün ciddi yanlışları vardır”şeklinde konuştu.
   Tatar şöyle dedi: 
   “Parti Meclisi (PM) seçimi sonrasında sayım yapılmadı. Optik okuyucu olacağı için kurşun kalemle oy kullanıldı. Ama sandıklar şu anda partide... 170’e yakın PM adayı büyük bir endişe ve gerilim içinde, “acaba bizim oylara bir şey olur mu?” diye. Ama asıl maksat cumartesini etkilememesi için. Hukuka, tüzüğe ve her türlü teamüle aykırıdır bu tutum. Özgürgün etrafına liste dağıtmış ve bir çok değerli arkadaş “liste dışı kalabileceği için onların tepkisine yol açabilir” diye bu adımı atıldığını biliyoruz. Sandıklar şu anda partide cumartesi gününü bekliyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir, son derece yanlıştır bu iş.”
    Yarıştan çekilme düşüncesi olmadığını söyleyen Tatar, “Çekilme söz konusu değil. Ben bu iradeyle ikinci tura kaldım. Diğer adayların da desteğiyle bu yolu yürüyeceğim” dedi. 

Ortak açıklama yaptılar
   Ulusal Birlik Partisi 20’nci Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanlığa aday olan Lefkoşa milletvekilleri Ersin Tatar, Zorlu Töre, Gazimağusa milletvekili Ersan Saner, Girne milletvekili Ünal Üstel ile İskele milletvekili  Nazım Çavuşoğlu 7 Kasım günü gerçekleştirilecek olan UBP Genel Başkanlık ikinci tur oylaması için hep birlikte aktif bir şekilde çalışmayı ve Ersin Tatar’a tam destek için tüm UBP’lilere çağrıda bulunmayı kararlaştırdılar.
   Beş adayın ortak açıklaması şöyledir:
   “Bizler aşağıda imzaları bulunan Ersin Tatar, Zorlu Töre, Ersan Saner, Ünal Üstel ve Nazım Çavuşoğlu aylardır yürüttüğümüz siyasi mücadelenin bir devamı olarak, hepimiz UBP tabanından gelen seslere kulak vererek şu noktaların partililerimize ve halkımıza açıklanmasını kararlaştırmış bulunuyoruz.
1-UBP’nin 20’nci Olağan Kurultay süreci bizim tüm endişelerimizi doğrular şekilde şaibeler, yasa ve tüzük ihlalleri ile sürmektedir.
2.Parti Meclisi için oy kullanını tamamlanmış ancak kural tanımamazlık, tüzüğü hiçe sayma devam etmekte ve sonuçlar açıklanmamaktadır.
3.Tüm yaşadıklarımız ve halen yapılanlar UBP’de Genel Başkanlık ve yönetim değişikliğinin şart olduğunu net bir şekilde ortaya koymaktadır.
4. Dolayısı ile bizler 7 Kasım’daki ikinci turda Sayın Ersin Tatar ismi etrafında tam bir görüş birliği içinde birleştiğimizi kendisine aktif destek vereceğimizi UBP’li kardeşlerimiz ve halkımızla paylaşmak istiyoruz.
5. Gerçekleşen kurultayımızda kullanılan oy pusulalarının genel merkeze taşınmasından sonra seçim sonuçlarının adil olacağına dair inanç ortadan kalkmıştır. Bu çerçevede parti meclisi seçim sonuçlarının iki gün içerisinde derhal yayınlanması gerekmektedir.
6. UBP’de ben değil biz zamanını hakim olmak, UBP’nin kurumsallaşmasını sağlamak ve partimizi yeni döneme hazırlamak için var gücümüzle hep birlikte çalışacağımızı belirtir, tüm UBP’lilerin bizimle birlikte bu yolu yürümeye davet ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474