banner564

UBP’yi üzen son nokta

Diyalog’a konuşan Özersay “Hükümetten çekilmeyi de erken seçimi de düşünmüyoruz” dedi

UBP’yi üzen son nokta
banner598

   Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, hükümetten çekilme düşüncesinde olmadıklarını belirterek, 4’lü koalisyon hükümetinin devam edeceği yönünde mesaj verdi. Bu açıklama, Ersin Tatar’ın genel başkan seçilmesinden sonra HP ile koalisyon planı yapan UBP’lileri oldukça üzecek.

   Diyalog’un sorularını yanıtlayan Özersay “Erken seçim olasılığı görüyor musunuz?” sorusuna da olumsuz yanıt verdi. Özersay seçimlerin bir yıl önce yapıldığını belirtirken, sandık çağrısı yapanlara “Bu devlet o kadar zengin mi ki hükümet göreve devam ederken bir yılda seçim yapılsın?” sorusuyla karşılık verdi.
   Kudret Özersay Diyalog’un sorularını şöyle yanıtladı:

Soru: UBP’ de genel başkan değişimi oldu. Şimdi herkes yeni hükümet senaryoları üzerinde duruyor. Sizin gönlünüz kimden yana? Dörtlü devam mı, tamam mı? 

   Özersay: Hükümet bağlamında benim kendim bir açıklama yapmadım bu soru bana ısrarla başka bir programda sorulduğu için sadece yanıt verdim ve basit söyleyeceğim şu anda ülkede bir hükümet vardır bir başka hükümete ihtiyaç vardır gibi bir durum görmüyorum. Önemli olan hükümete odaklanıp sorunlarımızı çözmektir. Bana ısrarla bu hükümet bozulursa bilmem, hükümet olmazsa gibi bir takım şeylerde soruldu benim de söylediğim şey şudur, biz hükümetten çekilmeyi falan düşünmüyoruz bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Bu hükümetin bozulması, işte bir süre sonra hükumetin olmaması durumunda ne olur dediklerinde de konu parti meclisinde konuşulur iki şey arasında bir karar verilir. O da şudur; biz muhalefette mi kalalım yoksa hükümete mi girelim diye konuşuruz o gün geldiğinde. Belki muhalefette kalmayı tercih ederiz, belki hükümete girme kararı alırız hükümete girme kararı alırsak bu değişen şartlarda bütün siyasi partilerle görüşürüz diyorum ve daha farklı bir şey de söylemiyorum. 
Ama bugün için bir hükümet vardır ve Halkın Partisi hükümetten çekilmeyi düşünmemektedir. 

Erken seçime ihtiyaç yoktur

 Soru: Bir erken seçim olasılığı görüyor musunuz? Olması halinde partinizin durumu ne olur? İner misiniz, çıkar mısınız?

   Özersay: Bir erken seçim ihtimali ben görmüyorum. Erken seçim ihtiyacı da görmüyorum memlekette. 
   Çünkü aslında meclisin içerisinde bir kere hükümet vardır dörtlü koalisyon bu hükümetin dışında aritmetik olarak da yani rakamsal olarak başka olasılıklar da vardır yani mesela baktığınızda rakamsal olarak evet CTP- UBP seçeneği var ve Halkın Partisi’nin yer alabileceği seçenekler var matematiksel olarak. Peki, neden o zaman erken seçim yapılsın. Daha bir yılı dolmamış bir hükumet varken 5 yıl için bir seçim yaptınız o kadar zengin mi yani bu devlet? Üstelik bir hükumet krizi de yok neden erken seçim olsun o zaman? 
Ülkedeki ekonomik ve sosyal sorunlar erken seçim için bir gerekçe değil ki ekonomik ve sosyal sorunlar başka bir hükumet olduğunda da orada olacak. Ve bunların aşılması yönünde hükümetin attığı bazı adımlar var yeterli mi hayır bence yeterli değil bir kere bazı adımların atılmasında bazı gecikmeler var ve biz bunları açık yüreklilikle söylüyoruz çünkü çok ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldık. 
Ama o söylediğimiz şeyleri adım adım yapma kararlılığımız bizim devam ediyor. 
Birisi bana neden erken seçime gidilmesi gerektiğini söylesin. 
Eğer haklı bir sebebi olursa bunun eğer bir kriz yaşanır da hükümet vs.. kurulamazsa o zaman bir erken seçim ihtiyacı doğar mı o gün geldiğinde bakarız buna. O durumda Halkın Partisi ne olur biz bir sonraki seçimi düşünerek siyaset yapmayacağız dedik, gerçekten de bir sonraki seçimde Halkın Partisi ne olur tek başına gelir mi büyük ortak mı olur vs. konusu öncelikli bir mesele değil bizim için bugün de değil.”
 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2018, 11:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayşe
Ayşe - 5 yıl Önce

Ne üzmesinden bahsedersiniz siz?Ahdımız var Özersay bizimle bir kahve bile içmemişti,bizden özür dilemeden onlarla görüşmeyiz bile.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473