banner564

Ulaşımda yeni alternatif

KKTC ile Anamur arasında ekim sonu itibarıyla karşılıklı feribot seferlerinin başlayacağı duyuruldu

Ulaşımda yeni alternatif
banner598

 Başbakan Ersin Tatar, Anamur Belediyesi ve Anamur Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerini kabul etti.

Kabulde heyete, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz de eşlik etti.
Başbakan Ersin Tatar, Türkiye’den KKTC’ye gelen suyla ilgili Anamur’un önemli bir yeri olduğunu belirterek, yıllarca KKTC’ye Türkiye’den su getirmenin hayalinin kurulduğunu hatırlatarak, projenin hayata geçirilmesinde ortaya güçlü iradeler koyan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere bir kez daha teşekkür etti.
Suyun, gelişen büyüyen yerlerde her zaman çok değerli olduğuna işaret eden Tatar, KKTC gibi öğrenci ve turist sayısının her geçen gün arttığı yerlerde en gerekli ve değerli ürün olduğunu söyledi.
Türkiye ile her alanda bağların güçlendirilmesini çok önemsediklerini dile getiren Tatar, “son zamanlarda yine Türk hükümetinin taahhüdüyle sondaj gemileriyle haklı çıkarlarımızı koruma adına gösterdiği liderlik bize rahatlık sağlamıştır” dedi.
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ise, 23-36 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 26. Tarım Fuarında Tatar’ı da aralarında görmekten mutlu olacaklarını belirtti.
Anamur’un da TC gibi KKTC’yle ilgili iki devlet tek millet mantığı olduğuna işaret eden Kılınç, “KKTC’nin problemi bizim problemimiz” dedi.
Kılınç, ekonomik gelişme noktasında KKTC’ye en yakın bölgenin Anamur olduğunu anımsatarak, inşallah ekim sonu itibarıyla karşılıklı feribot seferlerinin başlayacağını da duyurdu.

Anamurlu misafirlerden Oğuz’a ziyaret
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ile görüştü.
Yapılan açıklamaya göre, Anamur Belediye Başkanı Kılınç, Bakan Oğuz’u 23-26 Ekim tarihleri arasında Anamur’da yapılacak olan 6’ıncı Anamur Tarım ve Gıda Fuarı’na davet etti. 

Girne Belediyesi de ziyaret edildi
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç beraberindeki heyetle birlikte Girne Belediyesi’ni ziyaret etti. 
Ziyarette Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç birer konuşma yaptı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473