banner564

‘Ülke kötü durumda’

Diyalog Medya Grubu’nu ziyaret eden muhtarlardan, Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’a ‘siyasete gir’ çağrısı

‘Ülke kötü durumda’
banner598

 Denizhan TECİK 

Lefkoşa’nın önemli bölgelerinin muhtarları Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ı ziyaret etti, sorunlarını aktardı. 
     Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu, Aydemet Mahallesi Muhtarı Emine Davutoğlu ve Samanbahçe Muhtarı Bülent Korkmaz sorunlara bir türlü çözüm bulunamamasından dert yandı.
Üç muhtar da Reşat Akar’ı siyasete girmeye davet etti, “Sorunların çözümü için sizin gibi insanlara ihtiyaç var” şeklide konuştu.
  
Dizliklioğlu: Başbakan olmanızı istiyoruz
   Ziyarette ilk sözü Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu aldı ve şunları söyledi: 
  “Memleketin halini görüyorsunuz sabahları  gazeteyi açtığınız zaman ya esrar, ya bıçaklama, ya hırsızlık.. Bu tip suçlara hiçbir önlem alınamıyor, memleket her geçen gün kötüye gidiyor döviz aldı başını gidiyor ve yine de bir önlem alınamıyor. Biz vermiş olduğumuz ikametgahlardan görüyoruz; insanlar borcu borç ile kapatmaya çalışıyorlar gerçekten halkın durumu çok ama çok acıdır biz bunları bir fiil her gün yaşarız görürüz bundan dolayı buraya geldik. Siz görgülü bilgili bir insansınız sizi daha yüksek yerlerde görmek isteriz… Gerçekten sizi ben televizyon ekranlarında izliyorum; gerek konuşmanız, gerek yapmış olduğunuz öneriler gerçekten çok güzel. Ben sizi takdir ediyorum ve sizi daha yetkili daha üst makamlarda görmek istiyoruz muhtarlar olarak. Çünkü birçok muhtar arkadaşlarla da konuşuyoruz, hepsi size hayrandır. Sizin bir sonraki dönemde milletvekili, bakan hatta başbakan olmanızı istiyoruz”

Davutoğlu: Dürüst ve korkusuz insan istiyoruz 
Aydemet Mahallesi Muhtarı Emine Davutoğlu da ziyaretteki konuşmasında sorunların çözülmesini isteyerek, “Halk artık bıkmıştır bezmiştir, bir güvensizlik belirmeye başladı. “Kim gelirse gelsin, kim seçilirse seçilsin parayı yiyecek olan insan değişir ama halka icraat verecek olan hiç kimse olmayacak” düşüncesi ile artık dürüst, korkusuz, mert yürekli ve bu işlere elini taşın altına koyacak birilerini aramaya başladık. Halk artık bakmaya başladı kim var diye.. Aynı insanlar aynı çevreler ve hiçbir şey değişmiyor” ifadelerini kullandı.

Korkmaz: Cesur siyasetçi istiyoruz
   Samanbahçe Muhtarı Bülent Korkmaz da değişim için cesur inanlara ihtiyaç olduğunu söyledi. 
Cesur, “Bizim özellikle Surlariçi’nde çok problemler var, ama gel gelelim sadece seçimlerde hatırlanıyoruz her zaman olduğu gibi... Sadece bizim bölgemizde değil, her bölgede problem var ama bir türlü hiçbir şekilde adım atılmıyor, hiçbir şekilde sorunlar çözülmüyor.  Siyasette cesur insanların olması gerekir, beklentimiz sizin cesur bir kişi olarak öne çıkmanızdır. Böyle olursa sizin gibi cesur arkadaşlar arkanızdan gelir ve güzel işler yaparlar” dedi.

Akar: Görevimizi yapmaya çalışıyoruz
Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar da muhtarların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, siyasete girmek gibi bir fikri olmadığını kaydederek şöyle konuştu: 
   “Bir karmaşık yapı var burada. Bu yapıyı düzeltebilmek için cesaretli adımlara gerek vardır. Neticede siyasi partiler demokrasimizin vazgeçilmezidir ama daha bir parti kulu olmak parti tüzüklerine göre hareket etmek yerine daha bağımsız hareket edebilerek bu ülkenin sorunlarının daha hızlı çözüleceğine inanıyorum ve görüyorum… Biz yaptığımız yayınlarda, köşe yazılarımızda, gazete haberlerinde daima toplum  sorunlarını öne çıkarıyoruz ve ben gerçekten bazı konularda toplumun rahatlayacağı nefes alacağı bazı konularda çok hızlı adımlar atılabileceğine inanıyorum…”

“Siyasileri yönlendirerek hizmet veriyoruz”
   Reşat Akar, ülkede hizmet vermek için ortaya çıkacak bir siyasi anlayışın gerekliliğine vurgu yaptı. 
Akar, “Bazı insanlar ben bu ülkeye ne yapabilirim hizmet  verebilirim  düşüncesinde olanların ortaya çıkması lazım ben ancak öyle koşullar meydana gelirse siyaseti düşünebilirim ama bu şekilde de meslek içeresinde kalarak siyaseti yönlendirme görevini de sürdüreceğim… Bizim halk meclisi programlarını yapmamızın tek sebebi köy köy gezip insanların hiç olmazsa dertlerini anlatıp biraz rahatlamasını sağlamaktır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473