banner564

Ülke perişan halde

Teknecik ve Kalecik devre dışı kaldı, saatlerce elektrik kesintisi yaşandı

Ülke perişan halde
banner598
Serap Turan EVRAN
Kalecik Üretim Santralı ile Kalecik Trafo Merkezi arasındaki yüksek gerilim hattı arızası, çok yakın olan Kalecik Santralini çökertti.  Tüm yük Teknecik Santraline binince, Teknecik Santrali de devre dışı kaldı. Elektrik kesintisinin ardından Diyalog’un görüşlerine başvurduğu El-Sen başkanı Çağlayan Cesurer, kesintinin AKSA’ya ait izolatörün patlaması sonucunda olduğunu söyledi. Cesurer, meydana gelen arıza sonrasında AKSA’nın devre dışı kaldığını ve mevcut anlaşmalar gereği enerjinin çoğunun buradan alınması nedeniyle tüm sistemin de çöktüğünü belirtti. Bu olayın ardından devreye giren Kıb-Tek yaklaşık 1.5 saatlık kesintinin ardından ülkenin yaklaşık % 75’lik bölümüne elektrik enerjisi vermeye başladı.
Elektrik kesintisi, özellikle elektrik ile uğraşan işyerlerini zora soktu, bitmek üzere olan bir çok iş yarım kaldı. Artık geleneksel hale gelen elektrik kesintileri sonrasında adeta isyan eden vatandaşlar “hem dünyanın en pahalı elektriğini ödüyoruz, hem de bulamıyoruz” şeklinde sitemde bulundu.

Esnaf ne dedi...
Gökhan Kömür: Çok sıkıldık
“Arabayı müşteriye teslim edecektik ki biranda elektrikler kesildi, işimiz dolayısıyla yarım kaldı. Müşteri gelecek ama biz arabayı teslim edemeyeceğiz. Yerli yersiz kesilen elektriklerden çok sıkıldık. Bizim mesai bitimimiz saat 18.00’di, çalışanlar da doğal olarak mesai hakkını kullanacak, saati gelince çıkacak. Bu da doğal olarak, işimizi yavaşlatacak. Müşteriye maalesef arabasını teslim edemeyeceğiz. Maalesef jeneratör de herkese nasip olan bir şey değil.”

Nuri Has: Jeneratör çare değil
“Allah’tan jeneratörümüz var ama bu da çare değil. Sık sık yaşanan bu elektrik kesintisi, belimizi büküyor, maalesef. Niçin böyle oluyor, neden önlem alınamıyor bir tülü anlamış değiliz. Bilgisayarda tam işlem yapacağız, elektrik kesiliyor, tüm işlemleri sil baştan yapmak zorunda kalıyoruz. Mesai bitimine çok az bir süre kala bunu yaşamak biz çalışanlar için daha da zor.”

Murat Koç: Elektrik duasına çıkacağız
“Elektrikler kesildi, biz de doğal olarak mesaiye kaldık. Çünkü teslim edilmesi gereken işlerimiz var. Sürekli aynı şeyleri söylemekten sıkıldık, bu kesintiler yüzünden tüm işimiz duruyor, çalışamıyoruz. O kadar pahalı olmasına rağmen elektrikten verim alamamak bizi bir hayli üzüyor. Türkiye’de yağmur duasına çıkarlar, sanırım biz de bu kesintiler yüzünden elektrik duasına çıkacağız, o olacak. Jeneratörümüz var ama nereye kadar bizi kurtarır ki?”  

Sosyal medya yıkıldı...
Elektrik kesintisini spsyal medya üzerinden protesto eden birçok vatandaş da bu çağda bu kadar sık elektrik kesintisinin ancak ilkel kabilelerde olduğunu vurguladılar. İşte sosyal medyada elektrik kesintisi ile ilgili yazılanlar;

Metin Delideniz
Ben sevmeyim da kim sevsin bu ülkeyi...
Hiçbir yerde elektrik yok...

Turgut Vehbi
Dünyanın nerdeyse en pahalı elektriğini kullanıyoruz ve elektrikler yine kesik

İlhan Necipoğlu
Kavanoza karga konsa kesilir zaten


Necmi Aslanbaba
Ne güzel. Biz tasarruf etmiyoruz onlar bizi düşünerek tasarruf ettiriyorlar

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473