banner564

Uluslararası işbirliği

YDÜ Hastanesi, KKTC’de medikal turizmin gelişmesine yönelik yeni yol haritası belirledi

Uluslararası işbirliği
banner598
ABD merkezli Dünya Medikal Turizm Organizasyonu (Medical Tourism Association, MTA) ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi yetkilileri, KKTC’de bir araya gelerek işbirliğini genişletme kararı aldı.
YDÜ’den yapılan açıklamada; YDÜ ev sahipliğinde, European Business Assembly (EBA) tarafından düzenlenen ve Oxford Academic Union (OAU) ile Club of Rectors’ün katılımları ile “University of the Future: University Cities and Health Tourism” uluslararası konferansına Dünya Medikal Turizm Organizasyonu’nu temsilen katılan Avrupa Eğitim ve İşbirliği Başkanı Mr. Jeffrey Coxon ile YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan, Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel’in bir araya gelerek, KKTC’de Medikal Turizm’in gelişmesine yönelik yeni yol haritasını belirledikleri bildirildi.
2013 yılında ABD’nin Las Vegas kentinde gerçekleştirilen, Dünya Medikal Turizm ve Küresel Sağlık Kongresi’nde YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel ile Medikal Turizm Organizasyonu Dünya Başkanı Renee-Marie Stephano tarafından imzalanan protokol ile YDÜ Hastanesi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına Medikal Turizm Organizasyonu’na (MTO) tam üye olduğunu söyleyen Ahmet Savaşan, bu adımın tarihi bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473