banner564

Sevindiren iyileştirme

Berova, “YÖK ile yaptığımız temaslar sonucunda KKTC’ye 177 lisans, 40 ön lisans ve 35 özel yetenek gerektiren kontenjan açıldı” dedi

Sevindiren iyileştirme
banner598
Emir Ertorun (TAK)
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) 2015-2016 Eğitim Yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi, eğitim sendikalarının eylem ve grevlerini değerlendirdi.
Bakan Özdemir Berova, Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı ile yaptıkları görüşmeler sonucunda KKTC’ye bu yıl 177 lisans, 40 ön lisans ve 35 özel yetenek gerektiren kontenjan açıldığını bildirdi.
Berova, YÖK tarafından KKTC’ye açılan kontenjanların “merkezi olmaması ve ulaşım yönünden sıkıntılı” olduğu gerekçesiyle bakanlığa bazı serzenişlerin bulunduğunu, bu çerçevede yaptıkları girişimler sonucunda da kontenjan yerlerinde oldukça iyileştirmelere gidildiğini ve kontenjan yerlerinin merkezileştirildiğini söyledi.
YÖK’ün, KKTC kontenjanlarına uyguladığı üniversitelere girişlerdeki taban puanda da iyileştirmeye gittiğini ve üniversitelere girişte bant aralığının artırılacağını ifade eden Berova, YÖK ile KKTC öğrencilerine yönelik yeni açılımlar kazandırmak için temaslarının sürdüğünü vurguladı.
Milli Eğitim Bakanı Berova, öğretmen sendikalarının eylemlerinin demokratik hak olduğunu, ancak eğitimin de en temel hak olduğunu vurgulayarak, özellikle eğitim alanında eylemler yapılırken eğitime önem verilmesi ve eğitimin en az derecede etkilenmesi gerektiğini kaydetti, eylemlerin; farkındalık yaratarak ses getirmesi ve kamuoyu yaratmasının önemine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473