banner564

Anlamlı bir gün

Türkiye televizyonlarına açıklama yapan Bakan Dinçyürek, Asrın Projesi’yle adaya suyun geliş tarihinin 20 Temmuz olarak hedeflendiğini söyledi

Anlamlı bir gün
banner598
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, TRT Türk kanalında yayınlanan “Dünyanın Gündemi” programına katılırken NTV’nin de sorularını yanıtladı.
Dinçyürek, açıklamalarında, Asrın Projesi’yle adaya suyun geliş tarihinin hava şartlarının iyi olması durumunda 20 Temmuz olarak hedeflendiğini, bu tarihin Kıbrıs Türkü için çok anlamlı bir tarih olduğunu ifade etti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 1974’ten 41 yıl sonra Kıbrıs Türkü’nün yeni bir mutluluk yaşayacağına inandığını belirten Dinçyürek, gelecek suyun ülke insanının hem içme suyu ihtiyacını hem de tarım amaçlı kullanımını sağlayacağını hatırlattı.
Projenin, Kıbrıs Türkü’ne adeta yeniden hayat verecek bir proje olduğuna vurgu yapan Dinçyürek, emeği geçen Türkiye’nin eski ve yeni hükümetleri ile Anadolu insanına teşekkür etti.
Dinçyürek, Kıbrıs Rum tarafının, ada üzerinde Kıbrıs Türkü’nün haklarını görmezden gelerek tavır sergilemeye devam ettiğini belirterek, buna karşın uluslararası camianın ada etrafındaki doğal kaynakların tüm Kıbrıslılara ait olduğunu beyan ettiğini söyledi.
Bu konuda, adanın her iki tarafının da hak sahibi olduğu düşünüldüğünde, atılacak adımlarda ortak bir platform çerçevesinde konunun ele alınması gerektiğine vurgu yapan Dinçyürek, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tek başına adımlar atmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473