banner564

Umudun bittiği ülke

Ekmek kapısı olarak gördükleri ve kaçak yollarla gittikleri Güney Kıbrıs’ta umduklarını bulamayan Urfalı aile, geri dönerek polise teslim oldu

Umudun bittiği ülke
banner598
Lefkoşa Kaza Mahkemesi dün tam bir aile dramına şahitlik yaptı. Ekmek kapısı olarak gördükleri Güney Kıbrıs’a 2003 yılında kaçak yollarla giden ve 11 yıl orada kalan Urfalı İnanır ailesi, işsiz ve çaresiz kalınca önceki gün Lokmacı Sınır Kapısı’na gelerek Türk polisine teslim oldu. İşsizlik ve çaresizliği geri dönüşe zorladığı beş çocuklu Urfalı aile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.  Mahkemede; Güli İnanır, eşi Aynur İnanır, çocukları Zehra (20),  İbrahim, (16)  Hatice (14), İsmail (12)  ve Güney Kıbrıs’ta dünyaya gelen Meryem’in (10) Lokmacı Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaparak Lefkoşa Polisine teslim olduğu belirtildi.  

İşsizlik geri getirdi
Teminat duruşmasında zanlı Güli İnanır’ın 28 Mart 2003 tarihinde, zanlı Aynur İnanır’ın ise 4 Ağustos 2003 tarihinde Beyarmudu bölgesinde sınır taşlarından yasal olmayan yollar Güney’e kaçtıkları belirtildi. Zanlılar hakkında soruşturma yapan polis, İnanır çifti ile 5 çocuğunun 3 Temmuz tarihinde Kuzey Kıbrıs’a geri gelip polise teslim olduklarını söyledi. Zanlıların askeri yasak bölgeyi ihlal ve KKTC makamlarından izinsiz çıkış yapmak suçlarını işlediklerini belirten polis, davalarında hazır olmaları için zanlıların 15 gün süre ile cezaevine gönderilmesini talep etti. 

İtiraz etti
Mahkemede söz hakkı alan zanlı Güli İnanır, süreye itiraz ederek çocuğunun hasta olduğunu, sürenin daha kısa olması gerektiğini söyledi. Aynur İnanır ise hasta çocuklarına bakmakla yükümlü olduğunu belirterek, “Eşimi cezaevine gönderin ama beni göndermeyin. Hasta çocuğumun tedavisi için Güney’e kaçtık. Devlet bize bakmadığı için bu suçu işledik. Beni cezaevine göndermeyin. Çocuğum hasta ona bakacak kimse yok” dedi.

Çocuklar Sosyal Hizmetlere havale
Aktarılan tüm olguları değerlendiren yargıç, zanlıların 15 gün yerine 5 gün süre ile cezaevine gönderilmesine, yaşları 20 ile 10 arasında değişen 5 çocuk için Sosyal Hizmetler ile temasa geçilmesine karar verdi.

Ambulansa önce hastane ardından cezaevine
Beş günlük süreye dahi itiraz eden Aynur İnanır, mahkemede baygınlık geçirdi. İnanır, “Hapse giremem çocuğum yalnız kalır” diye gözyaşı döktü. Mahkemeye çağrılan ambulansla Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Aynur İnanır tedavisinin ardından cezaevine götürüldü. Polis, yaşları 20 ile 10 arasında değişen 5 çocuğu ise Sosyal Hizmetler’e teslim etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474