banner564

“Umut Ağacı”

Sendikal Platform, kitlesel eylemler başlatacağını duyurdu

“Umut Ağacı”
banner598
Sendikal Platform üyeleri dün Meclis önünde bir araya gelerek Umut Ağacı projesini tanıttı, basın açıklaması yaptı ve halkı destek olmaya çağırdı.
Basın Açıklamasının okunmasından önce, KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel, KTÖS Genel Sekreteri Şenel Elcil, Tıp İş Başkanı Sıla Usar İncirli ve BES Başkanı Ulus Arpalıklı birer konuşma yaptı. Basın açıklamasını Sıla Usar İncirli okudu.
Sendikal Platform, 4 Mart’tan itibaren “Umut Ağacı” temasıyla kitlesel eylemler başlatacağını duyurdu.
Sendikal Platform, Umut Ağacı’yla, “adaleti, hakkı, hukuku, yasaları, sosyal devleti, eşitliği, nitelikli kurumsal bilimsel eğitimi, sağlığı, sendikalaşmayı, insanca yaşama hakkını, barışı, demokrasiyi yeşertmek, umudu, beyazı ülkeye hakim kılmak için yeniden ve yeniden mücadele etmeye devam edeceğini” açıkladı.

Gökçebel: Tüm kesimler mutsuz
KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel, CTP-UBP hükümetinin uygulamalarından mutlu olan kimsenin bulunmadığını savunarak, çiftçi, hayvancı, doktor, öğretmen toplumun tüm kesimlerinin sıkıntı içerisinde olduğunu ancak hükümetin halkın refahı adına adım atmadığını söyledi.
Göç yasasını kaldıracağını vaat edip Meclis’e gelenlerin, “vatandaşın üzerinde nasıl daha fazla yük bindiririz, ‘söğüşleriz’ derdinde olduğunu” ileri süren Gökçebel, “En basit yolsuzlukları bile çözemeyen bir hükümetle karşı karşıyayız” dedi.

Elcil: İhanet hükümeti var
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, hükümetin icraatlarının toplumsal yapıyı ve iradeyi ortadan kaldıracak noktaya geldiğini belirterek, hükümeti, 2. Dünya savaşında Fransa’da kurulan kolonici hükümete benzetti ve “Şu an ihanet hükümeti var” dedi.
Halkın hükümetin uygulamalarına sabrı kalmadığını söyleyen Elcil, siyasi dayatmalara imza koyanların vatandaşa ihanet ettiğini ileri sürdü.

İncirli: Bazı kavramları yeniden hatırlatacağız
Tıp İş Başkanı Sıla Usar İncirli de, halkın, özgürlük, demokrasi, eşitlik, adalet gibi kavramları unuttuğunu, Umut Ağacı projesiyle halka bu kavramları yeniden hatırlatacaklarını belirtti.
İncirli, halkın yitirdiği kavramları hatırlamaya ihtiyacı olduğunu, mücadele ruhunu harekete geçirmek ve halka çaresiz olmadıklarını hatırlatmak için Umut Ağacı ekeceklerini söyledi.
“Umut Ağacı”nda zıtlıklar olacağını, halka karanlığın aydınlıkla, eşitsizliğin adaletle yok edilebileceğini hatırlatmak için mücadele edeceklerini anlatan İncirli, halka neler kaybedildiğini hatırlatmak ve toplumsal değerleri yüceltmek için birlikte mücadele çağrısında bulundu.

Arpalıklı: Özelleştirme dayatması altındayız
BES Başkanı Ulus Arpalıklı ise, ülkenin sürekli bir özelleştirme dayatması altında olduğunu belirterek, ülkedeki tüm kaynakların peşkeş çekildiğini, şimdi de sıranın hayatın en temeli olan suya geldiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473