banner564

Umut tacirleri

Bin 500 Euro aldıkları Suriyeli iki kadına sahte Türkiye Cumhuriyeti kimliği hazırlayıp KKTC’ye soktuğu tespit edilen 3 uyanık tutuklandı

Umut tacirleri
banner598
İnsan tacirleri dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’ta da ülkelerindeki iç savaştan kaçanları tuzağına düşürüyor. Güney Kıbrıs’a gitmek isteyen Suriyeli iki kadına sahte TC kimliği hazırlayıp KKTC’ye soktuğu tespit edilen Süleyman Özgüç ile suç ortakları Mehmet Kızılaslan, Selahattin Yıldız ve Suriyeli A.R.(K-24) ile S.M.(K-17) ülkeye giriş yaptıkları tespit edilerek gözaltına alındı. Suriyeli zanlılardan A.R’nin Güney Kıbrıs’ta yaşayan nişanlısının yanına gitmek için böyle bir işe kalkıştığı öğrenilirken, yasa dışı yollardan ülkeye giriş yapmalarını sağlayan Süleyman Özgüç ile suç ortakları Mehmet Kızılaslan, Selahattin Yıldız’a adam başı bin 500 Euro verdikleri öne sürüldü. 

Para karşılığı anlaştılar
Lefkoşa’da tespit edilerek yakalanan zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da duruşmaya çıkarıldı.
Polis, zanlı Süleyman Özgüç’ün Türkiye’de Suriye uyruklu A.R.(K-24) ve S.M.(K-17) Kuzey Kıbrıs üzerinden Güney Kıbrıs’a kaçırmak amacı ile zanlı Mehmet Kızılaslan ve zanlı Selahattin Yıldız ile para karşılığında anlaştığını söyledi. 
Polis, anlaşma gereği zanlı Özgüç’ün zanlı Kızılaslan’ın eşine ait TC kimlik kartına Suriye uyruklu zanlı A.R’nin fotoğrafını ve A.D isimli bir kadının TC kimlik kartına ise Suriye uyruklu zanlı S.M’nin fotoğraflarını yapıştırıp sahtelediğini belirtti. 

Biri eş oldu diğeri kız arkadaş
Polis, zanlılar Yıldız, Özgüç ve Kızılaslan’ın hep beraber 21 Ekim tarihinde zanlı S.M’yi zanlı Kızılaslan’ın eşi olarak, zanlı R.A’yı ise zanlı Yıldız’ın kız arkadaşı olarak KKTC’ye soktuklarını belirtti.
Polis, KKTC’ye sahte kimlik ile giriş yapan iki Suriyeli ile onların girişine yardım eden üç zanlının aynı gün Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini, Ercan Havaalanı’ndaki kamera görüntülerinin incelendiğini kaydeden polis, zanlıların bir gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların 1 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474