banner564

“Umut tenekeleri”

Yeşil Barış Hareketi ile AB, katı atıkların geri dönüşümü için sürdürülebilir bir yapı ve çevre bilinci konusunda işbirliği yapacak

“Umut tenekeleri”
banner598
Yeşil Barış Hareketi, Avrupa Birliği ile “Umut Tenekeleri” (Cans of Hopes) adlı proje için AB Destek Ofisi’nde anlaşma imzaladı. 
Yeşil Barış Hareketi Başkanı Ersun Aytaç ile Avrupa Birliği yetkilileri arasında imzalanan ve iki yıl sürecek projeyle katı atıkların geri dönüşümü için sürdürülebilir bir yapı ve çevre bilincinin artırılmasına önemli bir katkı sağlanması hedefleniyor.
Yeşil Barış Hareketi’nden yapılan açıklamaya göre, 28 Kasım 2014’te Yeşil Barış Hareketi bünyesinde, 8 çevre gönüllüsünün başlattığı ve geçen haftaya dek sıfır bütçeyle yürüyen geri dönüşüm projesinin devamı olarak, Avrupa Birliği ile “Cans Of Hopes” adı altında hibe kontratı imzalandı.
Yeşil Barış Hareketi Başkanı Ersun Aytaç, AB’nin sağladığı kaynağın, projenin ayaklarının yere daha sağlam basabilmesi ve topluma çevre bilincini daha etkili olarak yayabilmesi adına önemli olduğunu ifade etti. 
Genel Sekreter Doğan Sahir de Yeşil Barış Hareketi’nin, aslında büyük bir profesyonellik gerektiren bir girişim başlatarak geri dönüşümün KKTC’de yapılabilirliğini sağlamak üzere yola çıktığını söyledi.
Projeye katkıda bulunan herkese teşekkür eden Sahir, şimdi yeni ve zorlu bir adım daha atacaklarını, bu duyarlılığın ve güvenin önümüzdeki günlerde daha da artarak devam edeceğine inandıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2015, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473