banner564

Umut verici gelişme

Akıncı "Yönetim ve Güç Paylaşımı" başlığı altında yasama, yargı ve yürütme konularında ilerleme sağlandığını açıkladı

Umut verici gelişme
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile ara bölgede yaptığı görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Akıncı dün "Yönetim ve Güç Paylaşımı" başlığı altında yürütme, yargı ve yasama organlarıyla ilişkili konularda ilerleme sağladıklarını belirterek, yasama ve yargı başlıklarının hemen hemen tamamlandığını, yürütmede de mesafe kat edildiğini ancak henüz sonuçlanmamış unsurlar olduğunu vurguladı.
Sonuçlanmamış unsurların en önemlisinin çözüm sonrasında cumhurbaşkanlığının rotasyonu konusu olduğunu ifade eden Akıncı, “Belli ki bu sürecin daha ileri aşamasında sonuçlanmasını bekleyeceğimiz bir konudur” dedi.

"2016 çözüm yılı olmalı"
Gelecek aşama derken çok uzun bir zaman diliminden bahsedilmediğini söylemenin doğru olacağını belirten Akıncı, “Rum tarafında da bizim tarafta da bizde zaten öteden beri var olan bu işi daha fazla sürüncemede bırakmamamız lazım 2016 çözüm yılı olsun, bunun için tüm gayretimizle çalışalım çünkü 2017’de yeni dinamikler söz konusu olabilir bunların bazıları en azından çözüm çalışmaları için yararlı unsurlar içermez” şeklinde konuştu.

Anastasiadis: İlerleme var
Rum radyosuna göre, RumYönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorunu müzakereleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Başkanlık Sarayı’na dönüşünde bazı açıklamalarda bulundu.
Anastasiadis, yürütme yetkisi konusunda, Kıbrıs Türk tarafının dönüşümlü başkanlık talebine yönelik farklılığa karşın, önemli ilerleme kaydedildiğini belirtti.
Anastasiadis, yargı ve yasama yetkisi konularının çözümlenmesine yönelik olarak geriye çok az konunun kaldığını da söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474