banner564

Umutlar bugüne kaldı

Anneler günü nedeniyle çarşının canlanmasını bekleyen esnaf hayal kırıklığına uğradı

Umutlar bugüne kaldı
banner598
Melin DOBRAN
Mayıs ayının ikinci haftası olan Anneler Günü, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’ta da kutlanacak. Bu özel günde anneleri hatırlamak ve sevindirmek için hediyeler alınmaya başlandı bile. Anneler Günü dolayısıyla birçok esnaf kampanya ve indirim yaparken, kimi esnaf fiyatlarını sabit tuttu. Diyalog’a konuşan esnaf, geçmiş yıllarda çarşının daha canlı olduğunu ifade etti. Esnaf, ülke ekonomisinin günden güne kötüye gitmesinden dolayı satışların çok da iyi olmadığını söyledi. Çiçek satan esnaf ise orkide, gül ve saksı çiçeği gibi birçok çeşit hazırladığını belirtti. Hafta sonu olmasına rağmen dün de umdukları satışı yapamadıklarını ifade eden esnaf umutlarının bugüne kaldığını belirtti. 

Esnaf ne dedi..??

Ecmen Avcı: Anneler gününe özel altın ve pırlanta gibi tüm ürünlerde yüzde 40’a varan indirim yaptık. Zarar etmemize rağmen yine de kampanya yaptık. Piyasa şu an çok kötü durumda. Dükkâna 10 kişi geliyorsa, 1 kişi alışveriş yapıyor. İnsanlar artık ucuza kaçıyor. Ayrıca altın da çok yükseldi. 2-3 yıl önce satışlarımız gayet iyiydi. Ancak birkaç kardeş birleşirse annelerine değerli hediye alabiliyor.

Mehmet Fatih Kul: Anneler günü için ortopedik terlikler getirttik. Mağazamızda anneler için bir alana bir bedava kampanyası var. Hediye alımları yaklaşık 10 gün önce başladı. Satışlardan memnunuz. Ayakkabı ve terlik en çok satılan ürünlerimiz arasında.

Yonca Çeliker: Normal zamanda mağazamızda müşterilere özel nakit ödemeye indirim yapıyoruz. Anneler günü için özel bir kampanya yapmadık. Çarşı her zamanki gibi durgun. Özel gün öncesi olmasına rağmen herhangi bir kalabalık göremedik. Geçtiğimiz yıllar çarşı daha hareketliydi. Bir hafta öncesinden hediyeler alınırdı. Zaman geçtikçe işler de düştü.  Son gün bile olsa inşallah bir hareketlilik görürüz.

Salime Bıçak: Anneler günü için çiçek siparişlerimiz bir hafta öncesinden başladı. Satışlarımız özel günlerde iyi gidiyor. İşimizi severek ve özenerek yaptığımız için bu da satışlara yansıyor. Anneler için genelde papatya, menekşe, saksı çiçeği ve orkide tercih edildi. Fiyatlarda ise herhangi bir değişiklik yapmadık.

Hanife Karataş: Annelerimiz için orkide, gül, cezar ve menekşe gibi çiçekler hazırladık. Birkaç sipariş aldık ama geçmiş yıllardaki gibi yoğunluk yok. Vatandaşlar genelde çiçek almak için son günü tercih ediyor. Yine de öncesinde çiçek alanlar oldu.


Anneler Günü mesajları
Öte yandan anneleri anmak, onurlandırmak amacıyla dünyada farklı zamanlarda kutlanan “Anneler Günü” dolayısıyla Siyasi partiler, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri “Anneler Günü” nedeniyle mesaj yayımladı. 
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Demokrat Parti Kadın Örgütü, Sosyal Demokrat Parti (SDP), KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, birer mesaj yayınlayarak annelerin gününü kutladı.


Ender Denktaş Vangöl yılın annesi seçildi
KKTC Anneler Derneği ise gün nedeniyle yayımladığı mesajda, tüm annelerin “Anneler Günü”nü kutlayarak, hayatta olmayanlara rahmet diledi.
Dernek ayrıca Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kızı Ender Denktaş Vangöl’ü yılın annesi seçtiğini duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474