banner564

Üreticilere bilgi verildi

Veteriner Dairesi, hayvan sağlığı, gıda güvenliği ve halk sağlığı konusunda toplantı düzenledi

Üreticilere  bilgi verildi
banner598

Veteriner Dairesi’nin hayvan sağlığı, gıda güvenliği ve halk sağlığı temini hedefiyle başlattığı ve Avrupa Birliği (AB) desteğiyle hayata geçirilen “Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Projesi” hakkında sivil toplum örgütü ve üreticilere bilgi verildi.

Proje hakkında paylaşımlar için Yürütme Komitesi toplantısı gerçekleştirildi. Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Bakanlık ve Veteriner Dairesi yetkililerinin yanı sıra AB ve proje uzmanları, Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği üyeleri, akademisyenler, hayvan yetiştiricileri ve üreticiler katıldı.

“Tüm hayvanlar taramadan geçirilecek”
Bakanlık açıklamasına göre, toplantının başında Bakanlık adına söz alan Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı Müdürü Akay İnce, hayvan hastalıklarının çözüm bekleyen önemli sorunlardan biri olduğunu belirtti. Bu nedenle gerek halk sağlığı gerekse hayvansal ürünlerin pazarlanması konusunda sorun teşkil eden hayvan hastalıklarının eradike edilmesi için başlatılan projenin hayati bir proje olduğunu söyleyen İnce, Bakanlık olarak projeye destek verdiklerini ifade etti.
Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Projesi çerçevesinde bu güne kadar yapılanlar ve bundan sonra izlenecek yol ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Ekip Lideri Vaidotas Kiudulas, Veteriner Dairesi’nin önemli çalışmalar başlattığını belirtti. 
Toplantıda hayvan üreticilerine süreç ile ilgili detaylı bilgi aktaran Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, önümüzdeki Mayıs ayında pilot bir uygulamanın başlatılacağını ve belirlenen çiftliklerde numune alımı ile hastalık tespiti testlerinin yapılacağını söyledi. Gökşan, adım adım örneklem grubun genişletileceğini ve projenin sonuçlanmasına kadar tüm hayvanlar ile çiftliklerden numune alınıp taramaların gerçekleştirilmiş olacağını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474