banner564

Üreticilere çağrı

Bakan Şahali, kuru ziraat alanlarındaki ürünlerin ivedi olarak sano ve silaj yapılmasına başlanmalı” dedi

Üreticilere çağrı
banner598

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, üreticilere ivedi olarak sano, silaj yapılmasına başlanması çağrısında bulundu.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Erkut  Şahali, hayvan varlığı ve doğru besleme yöntemleri için ülkenin daha fazla  (sano, silaj) kaba yem ihtiyacı olduğunu ifade etti. 
Bakan Şahali, hava sıcaklığının daha da artmadan kuru ziraat alanlarında üretilen ürünlerin ivedi olarak sano, silaj yapılmasına başlanması gerektiğini vurguladı. 
Bakan Şahali açıklamasında, sano, silaj, hasıllık ve yemlik baklagil üretimi yapan ve arazilerini bu çerçevede değerlendirmek isteyen üreticilerin, Genel Tarım Sigortası Fonu çalışmalarına olanak sağlayacak şekilde ekili arazinin ortasından ve/veya kenarlarından en az 1 metre  biçilmemiş alanı emare olarak bırakması gerektiğini de belirtti.

“Ormanı korumak insanlık görevi”
Öte yandan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.
Bakan Şahali mesajında, yeşil alanları ve ormanı korumanın herkesin insanlık görevi olduğunu kaydetti.
Gerek kuraklık, gerekse denetim eksikliğine bağlı olarak talan nedeniyle ülkenin orman varlığının ciddi anlamda zarar gördüğüne işaret eden Şahali, orman varlığının çam kese böceği ile de ciddi tehdit altında olduğunu belirtti.
Orman varlığının korunmasını için denetim ve geliştirme faaliyetleri içerisinde olacaklarını belirten Şahali, ülkenin kıt olan orman varlığına zarar verecek girişimlere karşı yaptırımları ağırlaştıracaklarını söyledi.
Şahali açıklamasında, Nazım Hikmet’in ” Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” sözlerine de yer verdi.  

Çocuklara ağacın önemi anlatıldı
Ayrıca dün, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle, Orman Dairesi Esentepe İlkokulu’nda bugün etkinlik düzenledi. Etkinlikte çocuklara ormanın yaşamdaki  önemi anlatıldı.

22 Mart Dünya Su Günü için ortak etkinlik
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 22 Mart “Dünya Su Günü” nedeniyle ortak etkinlik düzenliyor. 
KTMMOB konferans salonunda yarın saat 09.30’da başlayacak “Dünya Su Günü” seminerinde, genel su sorunlarının yanı sıra tarımda kullanılan sular, tarım için potansiyel su kaynakları ele alınıp tartışılacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473