banner564

“Üretirsek var oluruz”

Tufan Erhürman, çözüm olsa da olmasa da yapılması gereken işlerin ertelenmemesi gerektiğini belirtti

“Üretirsek var oluruz”
banner598
 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, partisinden bir heyetle, Giren bölgesinde ziyaretlerde bulundu. Yapılan açıklamaya göre, CTP heyeti Girne’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi, üretim tesislerini gezdi.
   Tufan Erhürman sohbetlerde yaptığı konuşmalarda hükümetin hukuk tanımayan, kamu yararı gözetmeyen icraatlarda bulunduğunu iddia etti.
   Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son aşama ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Erhürman, bütün çabalarının bir an önce kapsamlı çözüme ulaşılmasına yardımcı olma yönünde olduğunu belirtti. 
   Barışa ancak iki toplumun birbirinin hassasiyetlerini anlamasıyla ulaşılabileceğini vurgulayan Erhürman, meseleye kazanan-kaybeden üzerinden bakıldığı müddetçe hayal edilen düzenin kurulmasının mümkün olamayacağını ve her iki tarafın da kaybetmeye devam edeceğini ifade etti. 
   Çözüm olsa da olmasa da yapılması gereken işlerin ertelenmemesi gerektiğini belirten Erhürman, “Bu noktada Kıbrıslı Türkler olarak ne üretiyoruz, ne satıyoruz buna bakmak lazım. Son yapılan bazı çalışmalar Kıbrıs’ın kuzeyindeki otellerde kullanılan ürünlerin yalnızca yüzde 13’ünün yerli ürün olduğunu gösteriyor. Bu rakam bize çok şey anlatıyor” dedi. 
   Erhürman, üreten bir toplumun yok olmayacağını, üretim çarklarını planlayarak, projelendirerek yeniden döndürmek gerektiğini ancak daha fazla üretmek kadar, daha kaliteli üretmenin ve ürettiğini pazarlayabilmenin de önemli olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473