banner564

Üslubunuz öğretmene yakışmıyor

Serdar Denktaş, KTÖS Yönetim Kurulu üyelerinin yaptığı açıklamaya cevap verdi:

Üslubunuz öğretmene yakışmıyor
banner598
DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş, KTÖS Yönetim Kurulu üyelerine yönelik açıklama yaptı.
Yazılı açıklamasıyla KTÖS Yönetim Kurulu üyelerine seslenen Serdar Denktaş, sendika yöneticilerinin “Adanın kuzeyindeki fuhuş, kara para, rüşvet ve ganimet, statükosunun yaratıcısı Denktaş rejiminin” diye başlayan açıklamalarını üzüntü ile okuduğunu belirtti ve “Ada’nın kuzeyinde adı KKTC olan bir devletin yaratılmış olduğunu ve öğretmenlerimizin büyük bir bölümü ve sendikanızın üyelerinin tümünün bu devletten maaş aldıklarını unutmuş olacağınızı sanmıyorum. Ancak siyaseti ve devleti itibarsızlaştırmaktan, sürekli bir kavga, çekişme ve hatta nefret ortamı yaratmaktan başka bir işlevi olmayan ve Genel Sekreteriniz tarafından sürekli kullanılan bu aşağılayıcı yakıştırmalar temsil ettiğiniz öğretmenlerimizin diline yakışmamaktadır” dedi.
KKTC devletinin gerçekten sorunları olduğunu, refahın adil paylaşımından tutun da, dışa bağımlılığa kadar; demokrasinin daha da demokratikleştirilmesinden, fırsat eşitliği politikalarının geliştirilip öncelikle eğitim ve sağlıkta ancak genel olarak da tüm hizmetlerde hiçbir ayırımcılığa yer vermeden kaliteli hizmet sunmaya kadar; uluslararası hukukun tam olarak parçası olunamamasından, süregelen çözümsüzlük durumuna kadar çözülmesi gereken, uğrunda mücadele etme gerektiren bir çok sorun olduğunu dile getiren Serdar Denktaş, şöyle devam etti: “Üzüntüyle görmekteyim ki yıllardır özellikle Genel Sekreteriniz Sayın Şener Elcil’in dilinde ifade bulan “fuhuş kara para rüşvet ve ganimet” ezberini sizler de açıklamanızın başlığına alarak, hiçbir kimseye faydası olmayan bu aşağılayıcı cümleleri çalışanı olduğunuz devleti tanımlamak için kullanmaktan çekinmemişsiniz.
Bu “rejim”, yani bu devlet hepimizindir. Bu devlet olası bir çözümde tutunacağımız daldır. Bu devlet sizlerin de maaşını, emeklilik haklarını ödemeye çalışan devlettir. Bu devlet Eğitim’e, yani çocuklarımızın geleceğine ayırmış olduğu bütçenin %80’ini gençlerimize ve çocuklarımıza iyi bir eğitim verebilmeniz için sizlere ayıran bir devlettir.
Genel Sekreter’iniz Sayın Elcil’e destek çıkmanız değil ama onun kullandığı bir üslupla “destek” çıkmanız beni gerçekten üzmüştür.”

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474