banner564

Gülhan Alp başkan oldu

Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği’nin Olağan Genel Kurulu yapıldı, yönetim belirlendi

Gülhan Alp başkan oldu
banner598
Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği’nin (KKBB) Olağan Genel Kurul toplantısı ile birlikte yeni hizmet dönemine başlandı.
Türk Bankası Ltd. toplantı salonunda 20 Mayıs tarihinde İsmet Demirağ (Nova Bank Ltd.), Şükrü Can (ING Bank A.Ş.), Anıl Urlu (HSBC Bank A.Ş.), ve Ercan Ayfer (Asbank Ltd.)’den oluşan Başkanlık Divanı yönetiminde gerçekleştirilen Bankalar Birliği genel kurulunda yapılan seçimle yeni yönetim oluştu. 
Ülke finansal sektöründeki güncel sorunların ele alındığı Bankalar Birliği genel kurulunda yapılan seçimle belirlenen yeni yönetim şu üyelerden oluştu: “K.T. Kooperatif Merkez Bankası Ltd. (Gülhan Alp), K. Vakıflar Bankası Ltd. (Cengiz Erçağ), Creditwest Bank Ltd. (Süleyman Erol), Şekerbank (Kıbrıs) Ltd. (Özcan Tekgümüş), Yakındoğu Bank Ltd. (Selami Kaçamak), Türk Bankası Ltd. (M.A. Yunus Rahmioğlu.) ve T. İş Bankası A.Ş. (Kaan Tokat)”
Bankalar Birliği Başkanı Gülhan Alp 2014-15 dönemi faaliyetleri hakkında Genel Kurula detaylı bilgiler vererek, Birliğin, bankacılık sektörünü ilgilendiren konuları 2014-2015 döneminde de yakından takip etmeye devam ettiğini ve ilgili Meclis komiteleri dahil her makam ve platformda Birliğin görüş ve önerilerini ortaya koyduğunu ve bunların detaylı görüşmelerini yaptığını aktardı. 
Alp’in konuşmasını tamamlamasının ardından 2014 yılına ait bilanço, gelir/gider hesapları okunarak oybirliği ile aklandı. Denetçiler Raporu’nun okunarak üyelerin bilgisine getirilmesinin ve oylanması sonrasında 2015 Yılı Bütçe Önerisi ve Dış Murakıp atamasının onaylanmasıyla genel kurul çalışmaları tamamlandı. 
Bu arada Bankalar Birliği Yönetim Kurulu 2 Haziranda yaptığı toplantıda, K.T. Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Genel Müdürü Gülhan Alp’in Yönetim Kurulu Başkanlığına, Şekerbank (Kıbrıs) Ltd. Genel Müdürü Özcan Tekgümüş’ün Yönetim Kurulu Asbaşkanlığına ve Türk Bankası Ltd. Genel Müdürü M.A. Yunus Rahmioğlu’nun Birliği temsilen Tasarruf Mevduatı Sigortası ve Finansal İstikrar Fonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmesine karar verdi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473