banner564

Üst düzey katılım oldu

Larnaka TMT Mücahitler Derneği’nin İskele’deki yeni binasının temel atma töreni gerçekleştirildi

Üst düzey katılım oldu
banner598

 Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Larnaka TMT Mücahitler Derneği’nin İskele’deki yeni binasının temel atma törenine katıldı.

Yapılan açıklamaya göre, TMT Mücahitler Derneği’nin temsili olarak Mücahit kıyafetleriyle katıldığı törene Meclis Başkan Yardımcısı Töre yanında, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, UBP İskele Milletvekili Yasemin Öztürk ve Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı da katıldı.
Açıklamaya göre törende, TMT Mücahitler Derneği adına Asbaşkan Celal Bayar ve Şube Başkanı Ali Abdurrahmanoğlu konuşma yaptı.
Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre törende, İskele TMT Mücahitler Derneği’ne Özgürlük Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktas’ın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün portrelerini hediye etti.

Yıldırım’dan Töre’ye ziyaret
Öte yandan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre’yi ziyaret etti. 
Töre ziyarette yaptığı konuşmada, “Bizim için TSK vazgeçilmezdir. TC anavatan olarak her zaman bizim yanımızdadır. Sizin asla Anadolu’ya geri dönmenizi kabul etmeyiz” ifadelerini kullandı.
Töre, Kıbrıs Türkü’nün güvencesinin ve özgürlüğünün en büyük koruyucusunun TSK ve KKTC olduğunu dile getirdi.
Töre'ye kabulde UBP milletvekilleri Ersin Tatar ve Aytaç Çaluda eşlik etti.
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım da konuşmasında, Meclis’in milleti temsil eden bir kurum olduğuna işaret etti.
Yıldırım, “TSK ve TC her zaman KKTC devletinin yanında olmaya geçmişte olduğu gibi devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 
Ziyarette plaket takdimi de yapıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474