banner564

Uyanıklığı ters tepti

Evrakları eksik olan ve su alan geminin kaptanı, yardım için çağırdığı binbaşıya, limanda ayrılmaları karşılığında 300 dolar rüşvet teklif edince tutuklandı

Uyanıklığı ters tepti
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Limanı açıklarında bekletilen geminin Suriye uyruklu 50 yaşındaki kaptanı Ahmad Alhhassound, gemiye çağırdığı Gazimağusa Limanı Sahil Güvenlik Grup komutanı, Binbaşı rütbesindeki subaya 300 dolar rüşvet teklif edince mahkemelik oldu.
Gazimağusa’da dün mahkemeye çıkarılan kaptanın, evrak ve kumanya eksikliği olan, deposu su alması nedeni ile Limandan çıkışına izin verilmeyip açıkta bekletilen geminin limandan ayrılmasına 
Mahkemeye olayı aktaran Gazimağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube Amirliğinde görevli polis memuru Yılmaz Güney, zanlının 19 Şubat 2015 tarihinde saat 15.30 sıralarında Gazimağusa açıklarında  telefoniyen aradığı Gazimağusa Limanı Sahil Güvenlik Grup Komutanına kaptanı olduğu Mersin bandıralı gemiye çağırarak, eksiklikleri olan geminin eksikliklerinin giderilmeden 2 gün içerisinde limandan ayrılmasına yardımcı olması için 300 dolar rüşvet teklif ettiğini söyledi. 
Geminin evrak ve kumanya eksikliği olduğunu ayrıca deposunun su aldığını söyleyen Güney, bu nedenlerden dolayı geminin limandan çıkışına izin verilmediğini ifade etti.

Gemi çalıntı olabilir
Rüşvet teklifi ile ilgili video bulunduğunu belirten Güney, 13 Şubat 2015 tarihinde, Mersin’deki geminin mal sahibi olan firma yetkilisi tarafından, konu geminin Mersin Taşucu Limanından zanlı tarafından çalındığına dair bir ihbarda bulunduğunu ve bunun araştırılacağını aktardı. 
Zanlının bu aşamada soruşturmaya etkisi olamayacağını belirten Güney, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti. 
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 10 bin TL nakdi kefalet yatırması ve zanlı lehine KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 100 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı bir ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474