banner564

“Uyum sorunu var”

Başbakan Yorgancıoğlu, CTP ile DP’nin reform hükümeti kurduğunu, ancak geçen zamanda istenilen ilerlemeyi sağlayamadıklarını belirtti

“Uyum sorunu var”
banner598

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hükümetin geleceği konusunda; Demokrat Parti-Ulusal Güçler’in (DP-UG) Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile yerel seçimlere yönelik ittifak konusundaki tavrını netleştirmesini bekleyeceklerini ifade etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hükümet içerisindeki sorunlara işaret ederek, reform yasalarıyla ilgili çalışmaların istenilen seviyede hızlı ilerlemediğini belirterek, bazı DP-UG milletvekillerinin Kıbrıs konusuyla ilgili yaptıkları açıklamalardan parti olarak duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, UBP ile DP-UG’nin lokal olarak yerel seçimlerde ittifak yapmalarını mazur görülebileceğini ima ederek, tüm belediyelerde ve kurumsal işbirliği yapmaları halinde ise gereğini yapacaklarını söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu önceki gün Gazimağusa’da ziyaret ve incelemelerde bulunurken, basın mensuplarının hükümetin geleceğiyle ilgili sorularını da yanıtladı.

 

“Reform hükümeti olarak kurduk ama...”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hükümetin reform hükümeti olarak kurulduğunu ve bunun da Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG) hassas olduğu konulardan biri olduğunu söyleyerek, toplumu dönüştürmeyle ilgili reform yasalarının Meclis’ten geçirilmesi konusunda hükümette bazı sıkıntıların söz konusu olduğunu vurguladı.

Yorgancıoğlu; “Bizim açımızdan önemli olan bazı yasa çalışmalarını Meclis’e sevk etmiş olmamıza rağmen istediğimiz hızda ilerlemediğini görüyoruz. Bu bizi rahatsız ediyor, sıkıntıya sokuyor. Çünkü halkımıza verdiğimiz sözler var. Örneğin siyasi partiler yasası. Bu bir sözdür ve hayat bulması gerekir” dedi.

 

“Hükümetteyseniz bazı şeyleri bilmek zorundasınız…”

DP-UG’nin UBP ile yerel genel seçimlerde işbirliği yapacağını açıkça ortaya koyduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, “Eğer hükümetteyseniz, hükümet ortağıysanız, kurumsal anlamda bir başka partiyle işbirliği yapmanızın hükümet ortağınız tarafından kabul edilmeyeceğini bilmeniz gerekir” diye konuştu.

Yorgancıoğlu, parti olarak rahatsızlık duydukları bu üç konuyu DP-UG ile görüştüklerini söyleyerek, DP-UG’nin; CTP-BG’nin hassasiyet gösterdiği yasa çalışmaları konusunda daha girişken ve yapıcı olacağını, Kıbrıs konusuyla ilgili olarak da hükümet programına sadık kalacağını ifade ettiğini açıkladı.

 

Yorgancıoğlu, DP-UG’nin, koalisyon kurulurken; yerel seçimlerde ittifak ile ilgili herhangi bağlayıcı bir söz vermediğini ileri sürdüğünü ve bu konuda ve özgür olduğunu belirttiğini aktararak şöyle devam etti:

 

İttifak etik olmazsa hükümet sallanır...

Başbakan Yorgancıoğlu, DP-UG ile UBP’nin yerel seçimlerde kurumsal bir işbirliği ve ittifak yapmalarının CTP-BG açısından hükümeti bozma gerekçesi olup olmayacağı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

“Ben olaya şöyle bakıyorum. Bir kentte DP-UG ile UBP işbirliği yaptı ve ortak aday çıkardı. Bir miting olacak DP-UG ve UBP yetkilileri aynı kürsüye çıkacak ve CTP’nin adayına saldıracak. Bunu kabullenmek mümkün değil.”

 

Suriçi’nde esnafla buluştu

Öte yandan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bölgelere başlattığı ziyaretler çerçevesinde geçen hafta sonu Gazimağusa’da incelemelerde bulundu.

İlk olarak Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Gazimağusa ilçe binasını ziyaret ederek partilerle biraya gelen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, daha sonra Suriçi’ne giderek İstiklal Caddesi’ndeki tüm esnafla selamlaştı, sorunlarını dinledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu daha sonra ise, bir partilinin yakınının cenaze törenine de katıldı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na ziyaretleri sırasında İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ile partisinin Gazimağusa milletvekilleri ve Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp eşlik etti.

 

CTP ile UBP’nin yolu Mağusa’da kesişti

Bu arada Başbakan’ın incelemeleri sırasında Namık Kemal Meydanı’nda CTP-BG’liler ile Ulusal Birlik Partililerin (UBP) yolları kesişti.

UBP Gazimağusa Kadın Kolları Başkanı Resmiye Canaltay Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu partisinin meydandaki Kadınlar Günü etkinliğine davet ederek ikramda bulundu. Başbakan da davete icabet ederek UBP’li kadınların Kadınlar Günü’nu kutladı. CTP-BG’li milletvekilleri ile UBP’li milletvekilleri bir süre ayaküstü sohbet ettiler.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 07:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474