banner564

‘Uyuşturucu bağımlısıyım’

Çocukluk arkadaşıyla plan yapıp kundaklama suçu işleyen Mehmet Nur Ateş, 9 gün sonra yakalandı ama hücrede kalmak istemedi

‘Uyuşturucu bağımlısıyım’
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Lapta’da Atahan Çetinyürek’le birlikte iki aracı kundaklayan Mehmet Nur Ateş, olaydan 9 gün sonra yakalandı. 
Zanlı Ateş dün tutuklama talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada çocukluk arkadaşı olan zanlı Çetintyürek ile zanlı Ateş’in 20 Temmuz’da plan yapıp, 22 Temmuz’da kundaklama olayını gerçekleştirdikleri belirtildi.
Soruşturmayı yapan polis, zanlı Çetintyürek ile zanlı Mehmet Nur Ateş’in 20 Temmuz saat 21.30 sıralarında buluşup Duygu Gilanlıoğulları’nın ML 348 plakalı salon aracını yakma kararı aldıklarını söyledi.
Varol, zanlıların daha sonra Girne’de faaliyet gösteren bir petrol istasyonundan motor yağı aldıklarını belirtti. 
Plan yapıp, yağ alan zanlıların 22 Temmuz saat 02.45 sıralarında Lapta’da, Atilla Sokak’a gittiklerini kaydeden polis, Çetinyürek’in bir alt sokakta abisine ait PU 972 plakalı araç içerisinde beklediğini, Ateş’in ise park halindeki Duygu Gilanlıoğulları’na ait ML 348 plakalı aracı ateşe verdiğini söyledi.

Önceki gün tespit edildi
Polis, ML 348 plakalı aracın tamamen yandığını ve 30 bin TL’lik hasar oluştuğunu ifade etti.
Çıkan yangında Ali Vapur’a ait CD 776 plakalı salon aracın üzerine de ateş sıçraması sonucu tutuştuğunu kaydeden polis, aracın tamamen yanarak 15 bin TL hasara uğratıldığını belirtti.
Polis, olaydan sonra zanlı Mehmet Nur Ateş’in kayıplara karıştığını, Çetinyürek’in ise tutuklandığını söyledi. 9 gün tutuklu kalan Çetinyürek’in teminata bağlandığını kaydeden polis, aranan şahıs olan Ateş’in ise önceki gün tespit edilerek yakalandığını söyledi. 
Zanlı Çetinyürek’in verdiği bilgiler ışığında, zanlı Ateş’in olay esnasında giydiği motor yağı lekeli ve kısmen yanık olan beyaz renk kapüşonlu ceketin Zeytinlik’te bir arazi içerisinde atılı vaziyette bulunduğunu aktaran polis, zanlıların Eco Tech marka 10-40 oranında 25 TL değerindeki motor yağını satın aldıklarının tespit edildiğini ifade etti.

Hücrede kalamayacağını söyledi
Meseleyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, zanlının bir gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkemede söz alan zanlı ise uyuşturucu bağımlısı olduğunu, hücrede kalamayacağını, haplarını alması gerektiğini ifade etti.
Mahkeme, zanlının bir gün tutuklu kalmasına ve bu sürede doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474