banner564

Uyuşturucunun en tehlikelisi

99 gram methamphetamine ile ülkeye giriş yaparken yakalanan Ashkan Adeli’ye 40 ay hapislik verildi

Uyuşturucunun en tehlikelisi
banner598

 Suna ERDEN

   Ercan Havaalanı’ndan KKTC’ye giriş yaparken tasarrufunda 99 gram methamphetamine türü uyuşturucu madde bulunan Ashkan Adeli hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
   Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 40 ay hapis cezasına çarptırıldı. 
Sanık ile birlikte havaalanında yakalanan ve Adeli’nin suç ortağı olan Javad Eftekharı ise geçtiğimiz Ekim ayında 30 ay hapse mahkum edilmişti. 
   Ağır ceza heyeti, Javad Eftekharı’nin suçunu kabul ettiğini, ancak sanık Adeli’nin kabullenmeyip duruşmaya gidildiğini, ayrıca olayda teşvik edici rolde olan kişinin ise sanık Adeli olduğunu belirtti. 
Kararda öncelikle olgulara değinirlirken, 30 Mayıs 2018 tarihinde, saat 11.30 sıralarında, Ercan Havaalanı’nda, KKTC’ye giriş yapan Javad Eftekharı’ye narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucu üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada, 99 gram ağırlığında methamphetamine türü uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi. Yapılan soruşturmada suçla bağlantılı Ashkan Adeli’nin de tutuklandığı kaydedildi. 

Teşvik eden oydu
   Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Ulunay, sanıkla birlikte ülkeye uyuşturucu getiren suç ortağı Jayed Eftekhari’nin suçunu kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koyduğunu ve yargılandığı mahkeme tarafından 30 ay hapis cezası aldığını hatırlattı. Ulunay,  sanık Adeli’nin ise  suçunu kabul etmeyerek duruşmaya gittiğini, bu süre zarfında iddi makamının, onu suça bağlayıcı unsurları ispat ettiğini belirtti. 
   Davanın olgularına bakıldığında sanığın Eftekhari’yi suça teşfik eden kişi olduğunun görüldüğünü kaydeden Ulunay,  sanığa ceza takdir ederken bu unsurunda ağırlaştırıcı faktör olarak dikkate alındığının altını çizdi. Ulunay, sanığın tasarufunda en ağır uyuşturucu türlerinden olan 99 gram metanfetamin türü uyuşturucu maddee ithal ettmesini aleyhine ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirdiklerini söyledi.
   Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, aktarmış olduğu olgular ışığında sanığı oy birliği ile 40 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473