banner564

Uyuşturucunun ülkeye nasıl girdiği merak konusu

Yüksek Mahkeme, 406 gram Ham Afyon ile yakalanan 2 İranlı’ya 7’şer yıl hapisliği onadı, ancak uyuşturucunun ülkeye nasıl girdiği konusunda polis açıklama yapmadı

Uyuşturucunun ülkeye nasıl girdiği merak konusu
banner598
Çiğdem AYDIN
   Gazimağusa’da 19 Nisan 2012 tarihinde düzenlenen operasyonda bir kilo 406 gram 460 miligram ağırlığında Ham Afyon türü uyuşturucu madde ile yakalanan İran uyruklu kardeşler Mohammed Gholizadeh ile Majid Gholizadeh’in 7’şer yıl hapislik cezaları Yüksek Mahkeme tarafından da onandı.
   Ağır bir uyuşturucu türü olan Ham Afyon konusundaki mahkeme kararı kamuoyunda geniş ilgi uyandırmakla birlikte, uyuşturucunun nereden ve nasıl getirildiği konusunda polisin açıklama yapması istendi.
İran uyruklu kardeşler Mohammed Gholizadeh ile Majid Gholizadeh 27 Şubat 2013 tarihinde 7’şer yıl hapse mahkûm edilmişti. 
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından mahkûm edilen sanıklar, kararın hemen ardından istinaf mahkemesine itiraz başvurusunda bulunmuştu. 
Sanıklar yaptığı başvuru ile ilgili dava dün sonuçlandı. Yüksek Mahkeme, alt mahkemenin verdiği 7 yıl hapis kararını onadıklarını açıkladı.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde  “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan yargılanarak 7 yıl hapis cezasına mahkûm edilen İranlı kardeşlerin itiraz başvurusu ile ilgili davada alt mahkemenin kararı onandı. 

Verilen kararda hata yok…
Yüksek Mahkeme Yargıçları Ahmet Kalkan, Emine Dizdarlı ve Gülden Çifçioğlu’nun dinlediği itiraz duruşmalarının ardından ağır ceza mahkemesinin vermiş olduğu kararda hata olmadığına bulgu yapıldı. Yüksek Mahkeme, alt mahkemenin verdiği 7 yıl hapis kararını onadıklarını açıkladı.

Olay nasıl olmuştu…
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri 19 Nisan 2012 tarihinde Gazimağusa Lemar bölgesinde uyuşturucu alışverişi yapılacağı bilgisini almış ve söz konusu yere giderek pusu görevine başlamıştı. Sanık Mohammed Gholizadeh ile Majid Gholizadeh taksiyle olay yerine gelerek şüpheli hareketler sergilemiş ve polis ekiplerini görünce farklı yönlere kaçmaya başlamışlardı. Polis tarafından yakalanan sanıklardan Mohammad Gholizadeh’in sırtındaki sırt çantasında yapılan aramada 1 kg 348 gr 240 mg ağırlığında Ham Afyon türü uyuşturucu madde ile sanık Majid Gholizadeh’in evinde yapılan aramada ise 58 gr252 mg Ham Afyon türü uyuşturucu madde ele geçirilmişti.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473