banner564

Üzgünüz

Vatandaşlara göre ülkenin bir numaralı sorunu şiddet ve cinayetler konusunda yeterli önlemler alınmıyor

Üzgünüz
banner598

 Çiğdem AYDIN 

   Kuzey Kıbrıs’ta kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin artmasını tepkiyle karşılayan vatandaşlar, bunun kısmen ekonomik nedenlerden kaynaklandığını belirtirken, denetimlerin ve cezaların yetersizliğinin önemine dikkat çekiyor.
   Turizm ve eğitim adası olan Kıbrıs’ta ülkeye giriş-çıkışların kontrol altına alınmasını, turist vizesiyle girdikten sonra çıkış yapmayanların peşine düşülmesini, eğitim amacıyla giriş yaptıktan sonra hiç okula gitmeyenlerin çok hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesini isteyen vatandaşlar, mevcut yönetim anlayışıyla bunun başarılacağına inanmıyor.


Vatandaş ne dedi ?.. 
Ayhan Akkan:
Allah aşkına hangi çağda yaşıyoruz. Gazetelerde görüyorum çok üzülüyorum. Bu kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil. Şiddet hiçbir şekilde yapılmamalı. Duyduğumuz kadarıyla şiddetin nedeni genelde bozulan ekonomik durumlar. Ekonomik krizler ailelere de yansıdığı zaman o yetmeme durumu çocuklara veya eşe şiddet şeklinde yansıyor. Sosyal bunalım, sosyal patlama üst üste geldi mi yaşanıyor bunlar. Devletin bu şartlarda ekonomik seviyeyi yükseltesi ve ciddi önlemler alması lazımdır. Şiddeti önlemek için insanların önce mutlu olması gerekir mutsuz insanlar şiddete daha eğilimlidir. 
Ali Sivri:
Çocuklarımızı Allah korusun. Çünkü ne devlet ne insanlar çocukları korumuyor. Öyle bir zihniyet yok. İnsanların psikolojileri bozuldu birbirini öldürüyor. Hırsızlık çoğaldı, darp, uyuşturucu nasıl olacak şiddet olmasın. Yöneticiler bozuk bu ülkede yönetimden kaynaklanıyor insanlar iyi yönetilmediği zaman şiddet ve suç eğilimi başlar memleketin geldiği son nokta budur.
Hayati Baydemir: 
Kesinlikle şiddete karşıyım hiçbir çocuğa karşı veya varlığa karşı şiddet uygulanmamalı böyle iş mi olur. Böyle yaşam şekli mi olur. Şiddetle ne çözülmüş ki insan kendi evladına veya bir başkasının evladına şiddet uygular mı uygulamaz. Nasıl insanlıktır bu. Bence dini açıdan zayıfız o yüzden oluyor bunlar dini eğitime ihtiyaç var. Müslümanlıkta şiddet günahtır okusalar biraz zaten içleri huzur dolacak yapmayacaklar. Tabi bunun yansıra polisiye tedbirlerin de artırılması gerektiğini düşünüyorum.


Nurhan Feremezoğlu: 
Çocuk veya başka herhangi bir canlıya karşı kesinlikle kabul edilemez. Kendi ülkemizde hele son zamanlarda çok duyar olduk kınıyorum. Devlet de çocukları koruyucu tedbirler almıyor. Bir umursamazlık vardır. Yönetim şeklimiz ortadadır. Şiddetin her türlü nedeni olabilir, ekonomik nedenler, kültürel farklılıklar olabilir, eğitimsizlik olabilir.

Ömer Taçoy: 
Çocuğa şiddet olmaz. Asla kabul etmem. Şiddet uygulayanları doğrudan hapse atacaksın hiç ikiletmeden. Bu ülkede çocukları devlet yeterince önemsemiyor. Ama genelde ekonomik sıkıntılardan dolayı oluyor bu şiddet işleri. Adam işler işler elde avuçta para yok eve gelir kadın başlar dır dır etsin bu defa adam sinirlenir şiddet uygular ama olmaz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473