banner564

Resmen linç girişimi

Ankara’da katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu, öfkeli grubun elinden güçlükle kurtarıldı

Resmen linç girişimi
banner598

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da CHP Lideri'yle birlikte güvenliğin sağlandığı eve geldi. Çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından ise Kılıçdaroğlu, zırhlı bir araçla evden çıkarıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında saldırganlardan 6'sının kimliği belirlendi.

Saldırıda bir kişi yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu’na yumruk attı. Kılıçdaroğlu’nun gözlüğü yüzünden düştü. Korumaların müdahalesi ile Kılıçdaroğlu alandan çıkarıldı ve öfkeli gruptan uzaklaştırılarak mahallede bulunan bir eve götürüldü.

“Saldırı, Türkiye’nin birliğine yapıldı”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uğradığı linç girişiminin ardından genel merkeze gelerek partililere seslendi. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve oğlu Kerem de saldırının ardından partiye geldi. Kılıçdaroğlu, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” dedi ve bu saldırının Türkiye’nin birliğine yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Onlar sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Bir milim geri adım atmayacağım. Biz bu ülkenin bütünlüğünü ve birliğini savunuyoruz. Beni asıl üzen; siz nasıl bir şehit cenazesini kıldırmıyorsunuz? Saldırıya uğradım diye üzülmedim. Bir canım var, bu ülkenin bekası, huzuru, bu ülkenin kalkınması için bir can gerekiyorsa o canı vermeye de hazırım. Şehitler bizim şehitlerimiz. Şehitleri sonsuzluğa uğurlarken hepimizin yüreğinde bir acı oluyor. Ama benim şehit cenazesine gitmemi istemiyorlar. Sanıyorlar tehdit edeceğiz, saldıracağız Kemal Kılıçdaroğlu katılmasın. Katılacağım sonuna kadar katılacağım. O şehitler 82 milyonun şehidi.” dedi.

“Ben Mehmetçik babasıyım”
Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şunları aktardı; “En çok üzülenlerden birisi şehit ailesi oldu. Saldıranların şehide, namaza da saygısı yoktu. Şehidin cenazesinde namaz kıldırmadılar. Onlar gerçek Müslüman da değiller. Siz namazdan, şehitten ne istiyorsunuz. Asla unutmasınlar ben bir Mehmetçik babasıyım. Onlar gibi değilim. Onlar gibi olmadım. Hakkı, hukuku savunanlar tarihin her döneminde saldırıya uğramıştır. Feriştahı da gelse hakkı hukuku ve adaleti sonuna kadar savunacağız. Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Şehidin cenaze namazı bile doğru dürüst kılınmadı. O köyde oturan hiç kimsenin suçu yok. Dışardan gelenlerin tezgahıdır bu. Bu tezgahlar bizi yıldıramaz…”
Soylu: Kabul etmek mümkün değil
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara'daki şehit cenazesine katılım sırasında yaşanan fiziki saldırıyı kınayarak saldırının bir provokasyon amacı taşıyabileceğini belirtti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin, "Bir şehit cenazemizde böyle bir olayın kabul edilmesi elbette mümkün değildir. Geçmiş olsun." dedi.
Soylu, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, olayın takipçisi olduğunu, bütün güvenlik görevlileri ve birim amirlerinin olay yerinde olduğunu söyledi.

Kalın: Gerekli hukuki süreç başlatılmıştır
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya tepki gösterdi. Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, 'Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddet, demokratik bir hak arama ve tepki verme yöntemi olamaz. Kimsenin hukukun dışına çıkmasına müsaade edilmeyecektir. Gerekli hukuki süreç başlatılmıştır' dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474