banner564

Uzman dinlendi

Geçitkale’de iş kazası sonucu yaşamını yitirdiği bildirilen Arif Ummak ile ilgili Adli Ölüm Tahkikatı duruşmasına devam edildi

Uzman dinlendi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Geçitkale’de, 3 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve Arif Ummak isimli gencin yaşamını yitirdiği kaza ile ilgili yürütülen Adli Ölüm Tahkikatı duruşmasına dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıçlarından Ayşen Toroslu’nun huzurunda devam edildi. İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Serhan Bundak dün mahkemeye 2 tanık dinletti.
İddia Makamının dünkü uzman tanığı, Araç Muayene müfettişi Abidin Bayram, 3 Aralık 2015 tarihinde, Geçitkale Polis Karakolu’nda görevli polis çavuşu Hüdaverdi Yıldıran tarafından kazaya methaldar olan aracı kontrol etmesi istendiğini ve aracı aynı gün kontrol ettiğini söyledi. 

Uzmanlar çalıştırdı, hareket etmedi…
Konu aracı el freni çekili ve vites içerisinde olduğu vaziyette çalıştırdıklarını ve aracın hareket etmediğini anlatan Bayram, daha sonra aracı el freni çekilmemiş  ve içerisinde vites olduğu halde çalıştırdıkları zaman, aracın 30 cm kadar ileriye ani fırlama yaptığını tespit ettiklerini söyledi. Aynı aracı bir şahsa kullandırmak sureti ile kontrol ettiğini belirten Bayram, aracın el freni, fren ve ışık tertibatının sağlam olduğunu tespit ettiğini ifade etti.  

Polili: Polis tam tersini söyledi 
Avukat Öncel Polili’nin sorusu üzerine Bayram, konu aracın ileri fırlama mesafesinin akünün gücüne bağlı olarak değiştiğini söyledi. Polili, mahkemeye daha önce şahadet veren polis çavuşu Hüdaverdi Yıldıran’ın, tam tersi yönde bir şahadet verdiğini iddia etti.

Dava 17 Mart’a ertelendi
İddia Makamının dünkü duruşmadaki diğer tanığı Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli polis memuru Arif Hikmetoğlu’da, olayın yaşandığı gün olay yerine giderek gerekli ölçümleri yaptığını ve olay yerinin krokisini çizdiğini mahkemeye aktardı.  İddia Makamının dünkü duruşmada başka tanık hazır etmemesi üzerine Yargıç Ayşen Toroslu, davayı duruşmaya devam edilmek üzere 17 Mart 2017 tarihine ertelediğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474