banner564

Üzücü bir durum

Kanlıköy Göleti, denetimsiz su çekimi sonucu kurudu, binlerce balık öldü

Üzücü bir durum
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Ülkemizin en önemli sulama göletlerinden biri olan Kanlıköy Göleti, kuraklık ve tarım arazileri için kontrolsüz su çekimi nedeniyle kurudu. Gölet içerisindeki 10 binlerce balık öldü, göletten su içen birçok hayvan ise susuz kaldı. Ölü balıkların günlerdir su yüzünde bulunduğu bölgeden kötü kokular yükseliyor.
Diyalog muhabiri konuyla ilgili Biyologlar Birliği Başkanı Hasan Sarpten’e başvurdu. 
Sarpten, sulama amaçlı kullanılan göletlerde bu sorunun her yaz mevsimi sonunda yaşandığını belirterek bunun için geçmiş yıllarda önlem alınması konusunda çağrıda bulunduklarını söyledi. Geçmiş yıllarda konuyla ilgili yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığından yakınan Sarpten, ekolojik dengenin bu durumdan fazlasıyla zarar gördüğünü kaydetti.
 
Bakanlık duruma el koydu
Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Kanlıköy Barajında balıkların yağmur dönemine kadar bir bölgede toplanması ve yaşama tutunması için çalışma yapıldığını açıkladı.
Verilen bilgiye göre, baraj içerisindeki suyun bir noktaya toplanması için ekskavatör ile yapılan çalışma sonucunda balıkların bir bölgeye toplanarak yaşama tutunması sağlandı.
Kanlıköy Barajındaki suyun azalmasına bağlı olarak baraj içerisindeki balıkların tükenmemesi ve ekolojik dengenin bozulmaması için Taşkent Doğa Parkı yetkililerinin yardım çağrısı üzerine İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın konuya duyarlı davranarak İçişleri Bakanlığı personeline bölgede inceleme yaptırdığı bildirildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474